Автор
Ива Петрова

5 грешки в стила на обличане на пълните жени

Какво трябва да избегнете, за да изглеждате страхотно всеки ден, дори ако размерите ви далеч не са идеални?

Всички правят грешки – и звездите, и моделите, дори иконите на стила. Не всички такива грешки се набиват на очи, обаче. Когато човек има идеална фигура, малцина забелязват зле подбраната кройка или несполучливата шарка. Но на момичетата с пищни форми им е много по-трудно да съставят хармоничен тоалет. Всеки техен пропуск за жалост се забелязва веднага. Именно затова пълните дами е добре да следват няколко прости правила и да се стараят да избягват най-разпространените фешън-грешки.

1. Дребни шарки

Някои погрешно вярват, че пълните дами не бива да носят дрехи с едри принтове, за тях били по-подходящи ситните шарки. Всъщност не е точно така. Да, гигантските цветя или кръгчета стоят на пухкавелките (а и на слабите момичета) доста странно. Едрите щампи влияят негативно на пропорциите и привличат вниманието към излишните килограми. Но дребните шарки под вид на точки или цветя също не са много удачни, защото визуално ни лепват няколко килца отгоре. По-добре наблегнете на дрехи с рисунък color block или геометрична щампа. Сменете гъстите пъстри щампички с нещо по-спокойно.

View post on Instagram
 

2. Свободна кройка

Далече от очите – далече от сърцето. Това е основният принцип на някои закръглени момичета, мечтаещи да премахнат недостатъците на фигурата си. Но да криете пищните си форми под торбести дрехи е доста лоша идея.

Така не само няма да скриете обемния корем или твърде апетитното дупе, но и ще придадете на тялото си съвсем ужасяващи мащаби. Нали не искате да изглеждате като голямо безформено петно? Тогава забравете завинаги за силуетите oversize!

View post on Instagram
 

3. Подкъсени панталони

Фасонът „3/4“ сега се смята за един от най-актуалните, но за жалост хич не е подходящ за пълни момичета. Широкият панталон до средата на прасеца или до малко над глезена визуално скъсява краката и акцентира вниманието върху излишните ви килца.

При това тесните скъсени дънки визуално правят бедрата по-обемни, а краката – по-дебели и масивни. Това със сигурност няма да придаде хармония на облика ви!

View post on Instagram
 

4. Плетиво с дебела прежда

Една от най-разпространените грешки при избор на дрехи за пълни дами се отнася до плетивата. Едрите плетки и овърсайз-силуетът изобщо не отиват на закръглени дами. С такъв пуловер фигурата ви ще изглежда масивно и нелепо. По-добре наблегнете на пуловерите и жилетките от гладка тънка вълна или нежен кашмир.

View post on Instagram
 

5. Баска, якички, плисета

Всичко, което придава допълнителен обем на фигурата, е противопоказно за пълни момичета. Пищните яки на гърдите правят въпросните гърди още по-масивни и забележими, като при това лишават силуета от изящество. Плисетата, дори и съчетани с най-тънките токчета на света, не стоят твърде удачно и могат да подчертаят дори и несъществуващото коремче, камо ли пък вече наличното.

Надиплените кантове пък придават обем там, където изобщо не бихте искали да го имате. Ако желаете да изглеждате стилно и романтично, обърнете внимание на якичките „Питър Пан“, тънките вратовръзки и деколтетата „ключалка“. Ретро-стилът отива на всички, независимо от телосложението им!

View post on Instagram