Автор
Ива Петрова

11 правила за стила, с които ще изглеждате скъпо

Неоспорим факт е, че хората „по дрехите посрещат“. Умът ви ще бъде оценен много по-късно – ако изобщо се стигне до това. Дори ако не горите от желание да бъдете стилни, в определени ситуации ще ви се наложи да отговаряте на изискванията на обществото. Парти, тържествен прием, интервю за работа или романтична среща – поне за тези случаи ще трябва да се погрижите за външния си вид. При това все повече хора са на мнение, че да изглеждаш добре означава да изглеждаш „скъпо“. Не, не е нужно всичките ви дрехи да са от лимитирани модни колекции. Просто трябва да излъчват определен статут и най-вече да го правят дискретно, а не крещящо. И – разбира се – да са съобразени с обстановката.

Какво ще ви помогне да придадете повече скъпо лустро на образа си?

1. Хубава чанта

С твърда форма, от качествен, но не задължително натурален материал, със здрави закопчалки. Ако не сте моден блогър, няма никакъв смисъл да си подбирате нова чанта за всеки тоалет. Две-три „универсални“ чанти могат да ви вършат отлична работа години наред. Повярвайте ни, в това няма нищо срамно. Ако нямате пари за скъп марков модел – не го купувайте. Купете си качествена „безименна“ чанта и си я носете с удоволствие.

View post on Instagram
 


2. Скъп парфюм

Мили дами, парфюмът е инвестиция. Може да отидете на важно събитие с простичка рокля, която сте ушили сами, но да миришете „скъпо“ – и отстрани това ще изглежда по-добре, отколкото скъп тоалет, съчетан с мирис на дъвка, ягодка или друг „компот“. Намерете своя аромат и не пестете пари за него. Запомнете обаче, че с качествения парфюм не бива да се прекалява. Повярвайте ни, ароматът ще се задържи много дълго.

3. Тежки аксесоари

Хубавите бижута тежат – пластмасата и евтините сплави са много леки. Но не си мислете, че всичко по вас трябва да е масивно. Не. Но стъклените кристали ще ви стоят по-добре от пластмасовите, ще си „тежат на мястото“.

View post on Instagram
 

4. Класически връхни дрехи

Ако искате да изглеждате представително, не се увличайте в модни експерименти. Днес може да са модерни рошавите палта, а утре вече да са демоде. Но късото кожено яке и класическото вълнено палто не са изгубили актуалност през последните 20-30 години.

View post on Instagram
 

5. Поддържайте дрехите и аксесоарите си

Елементарно, но вярно! Ако нещо се скъса, зашийте го. Ако пуловерът ви се покрие с мъхчета, почистете ги. Ако скъсате копче или ухо за закачане – веднага ги зашийте обратно. Спретнатият външен вид не изисква допълнителни инвестиции, но говори за вас повече и от най-гръмките марки на етикетите.

6. Адаптирайте дрехите към фигурата си

Имам една позната, която винаги изглежда безупречно. Каква е тайната й? Тя си купува най-обикновени дрехи от масовия пазар, а после ги носи на шивач, който ги напасва идеално към фигурата й. Затова всичко изглежда така, сякаш е шито специално за нея.

7. Пара вместо ютия

Много хора, които са пробвали да изгладят дрехите си с парочистачка, се отказват завинаги от ютията. Парата не оставя по плата гънки и ръбове, които често се получават с ютия дори и при най-умелите домакини.

8. Избирайте чисти цветове

Мръсните кафеникави оттенъци навяват скука, докато ярките и пастелни цветове радват окото. Забележете, че в дрехите на аристократите няма крещящи цветове, но кафяво, черно и сиво също не се носи!

9. Естествен грим и маникюр

Тези две неща са задължителни за всяка жена. Именно те, а не „смоуки айс“ и „дизайнерския маникюр“ ще направят образа ви цялостен, хармоничен и безупречен, без да отвличат цялото внимание към себе си.

10. Чанта-обувки

Водят се разгорещени спорове относно цветовото съчетаване на тези два елемента. Но! Нека поговорим за качеството, а не за цветовата гама. То трябва да е високо. Обувките от естествена кожа не са моден каприз, а необходимост. За да не губят хубавия си вид, трябва да ги поддържате, да ги третирате с подходяща вакса според сезона.

View post on Instagram
 

11. Загащена риза

Блузите и ризите стоят много по-добре, когато са загащени – иначе добиват небрежен вид.