Дяволът е в детайлите, знаем го добре. А част от детайлите във външния вид са именно различните аксесоари, които са акцентите и оформят всяка завършена визия. И тук ви представяме един импровизиран топ 10 на аксесоари, които препоръчваме да присъстват във всеки гардероб.

Фишу, защото малкото шалче е подходящо за наистина много случаи. Можете да го комбинирате с риза, туника, рокля, а дори и с тениска, ако търсите по-екстравагантна визия. Запасете се с няколко и експериментирайте свободно с цветовете.

Огромен шал, защото е перфектен и като аксесоар, и помага в битката с природните условия - ако е дебел, винаги ще дотрябва в някоя по-хладна вечер, а ако е парео, дори на плажа ще е идеален.

Размъкната шапка, защото такива не се носят само през зимата. Достатъчно е да е по-тънка и да се носи вечер. И не, не е задължително хипстърски аксесоар.

Брошка, защото винаги трябва да има как да се почувстваме стилни и изискани. Не е нужно да е огромна, златна, тежка и с орнаменти. Дори категорично препоръчваме да не е. Но, ако я използваме, за да захванем дюсен шал, комбинацията е наистина успешна.

Вратовръзка, защото от много години това не е ексклузивно мъжки аксесоар. И можете да я сложите закачливо върху блуза, тениска или разхлабена върху риза - съвсем не е необходимо да преследвате офисната елегантност, щом ще носите вратовръзка.

Чанта тип клъч, защото не е нужно всяка чанта да е най-вече практична. Точно клъчовете са еманация именно на прекалено малката, но елегантна чанта, която стои еднакво добре както с вечерна рокля, така и с ежедневна пола и ризка.

Шапка с козирка, защото все някога се налага да излезем набързо без време да си направим по-специална прическа. А не е необходимо за едно обедно пиене на кафе да сме с изискан тоалет, така че хващаме косата на опашка, слагаме си шапката, дънки, маратонки, тениска и сме в играта.

Широк колан, защото е наистина подходящ акцент за рокли, поли, туники и какво ли още не. Особено ако заложите на голямата катарама (която обаче, ако е метална, да се връзва с метала на бижутата ви поне по цвят.

Федора, защото е закачлива, приятна и лятна шапка (ако е плетена или от лен), идеално подходяща както за вечерна дискотека на брега, така и за някой приятен бар или разходка с любими хора.

Слънчеви очила с цветни рамки, защото трябва да имеем да поставяме цветен акцент във визията си за настроение и забавно и закачливо излъчване. Дори да сте в по-строги цветове, един такъв акцент може да предизвика много одобрителни усмивки у околните. Да, наясно сме, че никой не си държи очилата в гардероба, но разбирате принципа.


Четете още: Най-ужасните модни грешки, които да не допускате - Част 3