Автор
Люблена Папазова

Тити, осиновил дете от спинозна майка, стана татко на годината

Тити Папазов получи приза "Татко на годината" на юбилейна церемония в галерия "Нирвана". "Тити е не само татко на годината, той трябва да бъде обявен за татко на хилядолетието. Освен че е двигател на кампанията "Един за всички, всички за Криси" за спасяването на 9-годишния Кристиян Илиев, той още през 2007 г. доказа, че е страхотен татко. Вече беше станал баща, но заедно със съпругата си взеха решението да осиновят новородено момченце", каза Ники Младжов, собственик на галерия "Нирвана", който връчи приза на известния треньор.

Припомняме, че през 2007 година спортистът осинови изоставено дете, чиято майка била болна от СПИН. На церемонията той си спомни как цяла нощ обикалял болниците в София, след като научил от новините за зарязаното бебе и не се уморил, докато не го намерил. "Бог ми го прати", не скри сълзите си Папазов.
Проф. Любомир Стойков обяви за "Татко на годината" и актьора от "Под прикритие" Ивайло Захариев, който от години е отдаден на благотворителни инициативи в името на деца. "Татко на годината" стана и актьорът Момчил Степанов, който се е посветил на благотворителност в името на децата.

Русата красавица от Канал 3 Ива Кунчева награди с престижния приз ултрамаратонеца Краси Георгиев, който бяга на пътека 36 часа за деца, победили най-страшната болест. Краси, който все още не е станал татко, успя да събере значителни средства за непознати дечица с благородната си инициатива. "Аз съм човек, който тича и се радвам, че това успя да накара много хора да помогнат на децата", благодари на добротворците спортистът.
Призът получи и бизнесменът Младен Василев, който е посветил голяма част от времето и енергията си за организиране на благотворителни кампании за спасяване на деца.
Наградите "Татко на годината" се връчват за пета поредна година по инициатива на Нина Норд със съдействието на Z&M Private Co. През изминалите години с престижната титла бяха отличени татковци, които подкрепят развитието, здравето, образованието и творческите стремежи на български деца - сред носителите на приза са отец Иван от приюта в Нови Хан и синът му отец Григорий, д-р Милен Врабевски, актьорите Дарин Ангелов и бате Николай, певците Дичо и Емил Анчев.

Четете още: 26 бащини съвета, които ми помогнаха да намеря любовта