Автор
Woman.bg

Съвети за това как да се справите с дискомфортите на бременността в офиса

Обличайте се удобно. Носете удобни обувки с ниски токчета и свободни дрехи (идеалния вариант е естествени влакна, които са по-комфортни, когато човек лесно прегрява, както се случва с повечето бременни).

Почивайте винаги, когато почувствате нужда. Ако сте прекалено уморена, затворете вратата на офиса или намерете друго спокойно място, където да можете да дремнете 20-тина минути. “Вашето тяло прави точно това, което е нужно да прави”, казва Код. “На моменти просто трябва да се предадете”.

Четете още: Бременност и фитнес са съвместими

Вземете мерки да избегнете синдрома на карпалния тунел. Ако прекарвате много време на компютъра или правите други постоянно повтарящи се движения, уверете се, че работното ви място е така организирано, че да намалява риска от синдром на карпалния тунел (подуване на карпалния тунел, тесен нервен провлак в китката).

При бременните жени има повишен риск от развитие на това състояние поради хормоналните промени от бременността.

Уверете се, че работното ви място и в други отношения е подходящо за бременни. Вдигайте краката си на столче или на отворено чекмедже, за да намалите например напрежението в долната част на гърба.

Дръжте стреса под контрол и не се страхувайте да помолите за помощ, ако усещате, че се претоварвате. “Последната ми бременност беше наистина тежка”, спомня си Ким Брайтхаупт, инвестиционен съветник от Калгари и майка на три деца. “Понякога след работа просто отивах у майка ми и вдигах краката на високо, докато тя се погрижи за всички нас”.

Четете още: Поднорменото тегло е по-опасно от наднорменото