Автор
Антония Михайлова

Нормално ли е? Мъж накърми бебето си!

Забравете всякакви традиции и стереотипи! Днес те са отживелица. Бащата да изкарва пари, а майката да си седи в дома и да се грижи за децата? Глупости!

Жените днес са повече мъже от мъжете, а мъжете – повече жени от жените. Дамите се впускат в безсмислена надпревара с мъжете, а мъжете стават жени. Транссексуални „красавици“ заливат социалните мрежи, а жените тръгват да гонят кариера.

Светът се променя със стремглави темпове и днес той е всичко друго, но не и онзи, който познаваме от миналото. Монетата на промяната обаче си има и друга страна. Днес все по-често срещаме татковци на детските площадки; бащи, които взимат дейно участие в грижите за малчуганите си – сменят памперси, къпят бебето. Че даже и го... кърмят?!

Оп... Чакай, чакай. Какво? Стига бе? Това възможно ли е? Чак пък да го кърмят?! Еми... да. Възможно е. Нали ви казахме – днес светът не е това, което беше.

Имаме и доказателство за това! Един баща на новородено от щата Айова направи и невъзможното. Неговата история е изключително любопитна и докосваща, а снимките, на които се вижда как кърми бебето си и които обиколиха интернет пространството, ще ви оставят без думи!

View post on Instagram
 

Добре, спокойно. Сега ще ви обясним. Не е гей, не е джендър, не е травестит, не е жертва на безполовото възпитание. Нали разбирате, човекът не е с обратна ориентация, а истински, стопроцентов мъж. Само дето кърми рожбата си. Така де... Започваме отначало.

Максимилиан и Ейприл Нюбауер наскоро станали родители за първи път. Появата на дъщеричката им Розалия се оказала истинско чудо, тъй като Ейприл страдала от хормонални проблеми, изразяващи се в нередовен цикъл. Според диагнозата на специалистите шансът й да забременее бил много малък. Напук на негативните прогнози на лекарите обаче Ейприл успяла да зачене по естествен начин и да роди здраво и красиво момиченце.

Усложнения при раждането наложили спешно секцио, а след цезаровото сечение майката била отведена в интензивното отделение, за да се възстанови.

Така бебето останало в родилното отделение и ненадейно се озовало в прегръдките на шашнатия си баща, който дори присъствал на раждането. И докато още не могъл да осъзнае на кой свят се намира от щастие, една медицинска сестра му предложила налудничавата на пръв поглед идея да накърми дъщеря си.

View post on Instagram
 

А ето и думите на Максимилиан за преживяването: „В първия момент се озадачих и не знаех какво да отговоря. Сестрата ми обясни, че няма по-добра храна за бебето в първите секунди след раждането от кърмата и че за да се успокои, е добре то да усети контакта кожа до кожа. Тъй като в случая съпругата ми бе спешно отведена в стаята за реанимация, аз трябваше да заема нейното място. Седнах, свалих си ризата и я поставих на гърдите си. Тогава сестрата ми каза, че трябва да приготвим малко бебешка формула и да я нахраним с пръст или по друг начин. Целта ни беше да накараме бебето да започне да суче по някакъв начин. Сестрата ме попита дали имам нещо против да използваме зърното ми и да пробваме „истинско кърмене“. Тъй като имам добро чувство за хумор и нямам против да пробвам нови неща, казах – защо не.“

„Сложих си гръден щит на зърното, който с тръбичка беше свързан към една спринцовка с кърма. И бях готов да кърмя! Сестрата ми помогна много, защото никога не съм предполагал, че ще кърмя. Аз бях първият, който накърми бебето ни!“ Подобна система за кърмене се използва от много родители на осиновени деца или от майки, които нямат достатъчно кърма. Чрез такава система те се доближават максимално близо до истинското кърмене, а бебето се чувства удобно и спокойно. В мига, в който видях малката ми дъщеричка, почувствах уникална връзка. Вярвам, че в онзи момент съм помогнал на крехката ми рожба да свикне с кърменето“, завършва разказа си Максимилиан.

Колкото и странно, невероятно и дори скандално да звучи цялата тази история, аз аплодирам този татко за благородната му постъпка и за смелостта да жертва мъжкото си достойнство в името на рожбата си. А вие?

View post on Instagram
 

Скоро очаквайте и текст, който ще разгледа и другата гледна точка, която не толерира подобни прояви.

Четете още: Как мъжът от ловец се превърна в плячка