Есента не е просто един красив и шарен сезон. За мнозина тя е свързана и с началото на новата учебна година. Независимо от това колко време е минало откак сме завършили училище, винаги ни е приятно да си спомним веселите и безгрижни детски години. С този хороскоп това ще е много забавно! Спомняте ли си какви ученици сте били? Вижте какво казват астролозите за това.

12. Риби

Колкото и да е тъжно това, Рибите са най-немарливите ученици. Преподавателите пробват какви ли не хитрости, за да изкопчат елементарни отговори от тях, но често търпят поражение в тази неравна битка. Обяснението е просто – на мечтателните Риби им е трудно да изплуват от своя вътрешен свят и да задълбаят в науките. Но пък имат огромен потенциал. Ако се заинтересуват от нещо, Рибите стават истински експерти във въпросната сфера, което се отразява и на избора им на призвание за цял живот. В училище обаче те не отбелязват особен успех и демонстрират повърхностни знания – може би защото почти винаги мислите им са заети с по-глобални въпроси.

11. Везни

Везните създават главоболие на много преподаватели. Те изобщо не полагат усилия да изучат някой предмет, поради една проста причина – бързо губят интерес. Днес може да се увлекат по домашните химични експерименти, а утре да се влюбят в литературата. И така през целия учебен процес. Представителите на този зодиакален знак могат да се задоволят напълно със среден успех, но в случай, че поискат да изкарат отличен успех, могат да постигнат страхотни резултати – понякога дължащи се само на чаровния начин по който пърхат с клепки.

10. Овни

Дори и на старини самата дума „училище“ причинява почти физическа болка на представителите на този знак и пробужда у тях бесен гняв. Така не може да се живее – разписание на часовете, което не можеш да промениш, безкрайни звънци, омразни униформи… И какви са тези глупости – шегички за забравената у дома глава, нареждания да се остави поле на страницата от точно три квадратчета и други, заслужаващи публична екзекуция извращения? Овните изразяват протест с поведението си – още от деца започват да правят пакости, да прекъсват часовете, отказват да си пишат домашните и пренебрегват правилата. Представителите на този знак са лидери на бунтарите и видни подстрекатели, на които просто не им остава време за учене.

9. Скорпиони

Ако през първите години в училище на Скорпионите им се падне добър и мил учител, те ще учат прилежно и ще напредват добре с материала. Ако преподавателят не е съвсем идеален, те пак ще изкарват отличен успех, загрижени за собствената си репутация. После тази репутация ще работи за тях – когато Скорпионът натрупа достатъчно точки в актива си, той спира да полага усилия и се заема с развиване на истинските си таланти. Сред тях е и дарбата му да отмъщава по най-изобретателни начини на несправедливите преподаватели.

8. Телци

Ако не беше мързелът им, Телците щяха да достигат просто немислими висини. Но светът е толкова несправедлив! Ноември е, вали дъжд, половината клас лежи вкъщи с грип, а Телците си остават здрави и бодри. И защо трябва да пишат домашни, като единственото, което им се прави сега, е да се завият с топло одеялце и да четат любимата си книга? Въпреки това Телците изкарват достатъчно добър успех благодарение на постоянния родителски контрол, вродения си чар и вълшебното си умение да имитират старания и бурна дейност.

7. Стрелци


Стрелецът се стреми да стане ученик още от детската градина. Той няма търпение да стане част от този нов и по-възрастен свят, да носи красива униформа, да спазва загадъчни правила, да отваря миришещи на прясно мастило учебници и да намира нови приятели. Именно новите запознанства привличат Стрелците най-много – защото със старите им познати всичко вече е ясно до болка. Освен това училището им дава и нов статут – довчера хлапе, а днес важен самостоятелен ученик. Само че Стрелците губят бързо този първоначален ентусиазъм и не виждат причина да се стараят, след като веднъж са си създали всичките нужни навици.

6. Деви

Родителите и учителите възлагат най-смелите си мечти и надежди именно на Девите. Всички си мислят, че представителите на този знак просто обожават да учат до припадък, защото искат да са най-добри във всичко. Но не е точно така – Девите учат, само защото наистина им е интересно, а не заради някаква измислена надпревара. Те наистина изкарват добри оценки, но само по онези предмети, които им допадат – и при това очакват учителите да са им благодарни за това.



5. Водолей

Водолеят е гарантиран отличник. Но при това спира да учи прилежно някъде в 3-4 клас, манипулирайки умело обкръжението си. Почти всеки Водолей си има приятел, който с удоволствие ще му напише домашното или контролното. Представителите на този знак са сигурно единствените ученици, които напускат училищните стени с реални практически навици, приложими и в зрелия живот.

4. Близнаци

Странно, че този знак не е в Топ-3. Близнаците схващат много бързо, взимат изпитите с лекота, изхвърляйки веднага ненужния материал от главите си, и по правило се смятат за всеобщи любимци благодарение на веселия си нрав, сговорчивостта си и винаги доброто си настроение. Те ходят на училище само с една цел – социалните контакти. Необясним феномен – слушайки с едното ухо клюките, които споделя другарчето по чин, а с другото следейки подхвърлянето на бележки из предните редици, Близнакът успява по-добре от други ученици да усвои тайнствата на оптиката и логаритмите, макар и само временно.

3. Лъв

Лъвовете винаги и във всичко трябва да са най-добри. Училището не прави изключение. Единственият проблем е практикуваният от много учители метод на редуване на поощрения и наказания. Представителите на този зодиакален знак реагират само на поощрения. Тежко и горко на онзи преподавател, който се усъмни в правотата на Лъва и го оскърби публично с поправки и поучения!

2. Козирог

Това е една от най-отговорните зодии. Чуе ли думата „трябва“, Козирогът забравя всички други думи от речника. Вроденото упорство помага на представителите на този знак да постигат с лекота всякакви цели. С тях не може да се справи дори и опитен учител – и той ще бъде засипан с поток от въпроси. Козирозите още от първите учебни дни искат да знаят каква ще е темата на контролните, защо именно тези аспекти са включени в учебната програма, защо нещо трябва да се учи наизуст, ако може да се преразкаже. И най-страшното е, че човек няма за какво да ги накаже – въпросите са си по същество.

1. Рак

Нищо чудно, че именно тази зодия оглавява нашата класация. Раците не се чувстват ни най-малко потиснати нито от училищната дисциплина, която си чупи зъбите в твърдата им черупка още в началните класове, нито от факта, че през следващите няколко години животът им ще включва основно учебници и конспекти. Представителите на този знак са изключително честолюбиви. За тях е важно и неизбежно да участват във всички училищни мероприятия и да изкарат отличен успех. И като цяло Раците искрено недоумяват кой ли е съставил учебната програма – та в нея няма нищо сложно!

Положението на някои зодии в рейтинга може да ви се стори странно, особено ако съпоставите този хороскоп с поведението на някои свои съученици. Но в същността си той е верен и дори и най-големия скептик не може да отрече, че в него има зрънце истина.