Автор
Woman.bg

Малката червена принцеса на Кейт и Уилям тръгна на детска градина

Дъщерята на Кейт и Уилям – принцеса Шарлот, тръгна на детска градина. Малката чаровница за първи път прекрачи прага на детското заведение.

Това стана ясно, след като кадри от сюблимното събитие бяха споделени на официалната страница на кралското семейство в Туитър, а техен автор се оказа майката на малката чаровница – Кейт Мидълтън.


Принцесата, която е на 2 години и 8 месеца, позира пред обектива на майка си, щедро демонстрирайки лъчезарната си топла усмивка. Тя изглеждаше изключително спокойна и жизнерадостна в своето червено палтенце. Стилът й бе допълнен от панделка в същия цвят, както и от шалче в бледорозов цвят. На раменете на момиченцето ясно се виждаха и презрамките на розовата й раничка.

"Херцогинята и херцогът на Кембридж имат удоволствието да споделят две снимки на принцеса Шарлот в двореца Кенсингтън", пише в официалното съобщение под снимките.

Детската градина може да се похвали с редица отличия и високи оценки от държавните инспектори. Таксата на заведението е 3050 британски лири (3500 евро) на срок за сутрините и 1800 лири (2000 евро) за следобедите.


Любопитен факт за кралското семейство е, че по-голямата част от членовете в него не са ходели на детска градина, а са имали частни педагози, които са ги посещавали у дома. Изключение от това правило обаче прави принц Уилям, който също е ходил на детска градина.

По примера на баща си принц Джордж също тръгна на детска градина, а през септември миналата година бъдещият престолонаследник прекрачи прага и на подготвителното училище.

Принцеса Шарлот е четвърта по ред за наследяване на престола след дядо си принц Чарлз, баща си принц Уилям и брат си принц Джордж.

Четете още: Членовете на кралската фамилия като деца