Автор
Woman.bg

Как да защитим децата от опасностите в онлайн пространството

Трудно ще опазим детето от новите технологии. Децата са естествено привлечени от дигиталния свят, затова пред всеки родител неминуемо изниква въпросът как да превърне връзката между тях и виртуалното пространство едновременно в безопасна и полезна за него.

За да ни помогне в разрешаването на проблема, една българска компания се захващат със създаването на първото българско мобилно приложение за защита на децата онлайн - Protect Your Kid.

Какво всъщност представлява приложението Protect Your Kid

На първо място, Protect Your Kid предпазва децата от неподходящо съдържание в интернет. То дава възможност за управление на приложенията, определяне на времеви правила, ограничаване на обажданията. И това не е всичко. Заедно с гореописаните функции, то информира родителите къде се намира детето им в момента. С две думи – апликацията предоставя пълен контрол върху устройствата на децата през смартфона, таблета или компютъра на родителя.

Така, че скъпи родители - вече има начин да предпазите децата си от опасностите на дигиталния свят, просто си инсталирайте приложението и бъдете спокойни, че вашият малък наследник ще има достъп точно до тази информация, която е подходяща за него!