Автор
Woman.bg

Характерът на детето според месеца му на раждане

Това трудно може да се обясни научно, но според наблюденията на редица поколения майки и бащи, месецът на раждане влияе много на отношението на детето към живота и към хората. Всичките 12 типа деца си имат своите уникални качества. Тази информация може да ви помогне да разберете по-добре своето детенце!

Януари

Децата, родени през януари, изглеждат по-възрастни, отколкото са на практика. От тях не можете да очаквате да се веселят неудържимо с приятели. Повечето януарски деца ще предпочетат да си останат вкъщи и да си напишат домашните, вместо да излязат.

На родителите няма да им се налага да надзирават строго учебния процес. Въпреки това ще трябва от време на време да побутват детето към успешните решения.

Децата, родени през януари, са много отговорни, но понякога им е трудно да изразяват емоциите си. Те са амбициозни, трудолюбиви, търпеливи и практични, но в същото време са невероятно чувствителни, затова може да им трябва много време, за да се възстановят след стресова ситуация.



Февруари

Февруарските деца по природа са творчески натури. Те са оригинални и обичат да изпъкват в тълпата. Като ученици учат бързо, буквално попиват информацията.

Тези деца много ценят независимостта си и могат да се разбунтуват, ако ги ограничавате. Те обожават животните, затова добре ще е да им подарите домашен любимец. Не обичат да са в центъра на вниманието и могат дори да избягват общуването с връстници.

Понякога февруарските деца изглеждат безразлични или отнесени, но запомнете, че дълбоко в душата си те преживяват силно всичко, което се случва наоколо. Тези абстрактни мислители са много общителни, но невинаги им е лесно да изразят чувствата си. Въпреки това обичат да се повеселят, наслаждавайки се на всеки миг от живота си.

Март

Децата, родени през март, са срамежливи, потайни, сдържани и интуитивни. Много са емоционални, затова лесно се плашат. Те живеят в своя си фантастичен свят и се страхуват от чудовища и силни звуци. Най-често такова дете си измисля по-безопасен свят и живее в него толкова, колкото пожелае.

Тези деца обичат да се грижат за другите, забравяйки при това за собствените си интереси. Те са състрадателни, честни, щедри и симпатични. Наблюдават другите отстрани и умеят да ценят добрината. Изпитвайки негативни емоции, могат да станат много раздразнителни, затова родителите трябва да се грижат за психологичното им състояние.

Април

Тези деца обичат да рискуват. Те са много активни и енергични, затова на родителите им се налага да ги държат постоянно под око. Априлските чеда обичат да експериментират и могат да станат неуправляеми.

С тези деца със сигурност няма да скучаете! Те са оптимистични, уверени в себе си, имат силна мотивация и обичат шумните игри. Априлските палавници всеки ден изпитват куп емоции и говорят много (наистина много!). Те имат отлична памет, умни са и умеят да повдигнат настроението на всички наоколо.



Май

Децата, родени през май, обичат да организират всичко в живота си. Те са практични, предпазливи и последователни. Обичат материалните блага, например хубавите дрехи и вкусната храна. Те са много отговорни и могат да започнат да работят на крехка възраст.

Те винаги си държат на думата и са постоянни в привързаностите си. Винаги са честни, както в отношенията със семейството си, така и в отношенията с приятелите. Много са упорити и за нищо на света няма да се откажат от това, в което вярват. Могат да се ядосат от едното нищо, но също толкова лесно се успокояват.

Юни

С тези деца животът ви ще стане много по-интересен. Те са остроумни и винаги имат готов отговор. Изразяват мислите си еднакво добре както устно, така и писмено. От ранно детство знаят как да ползват правилно книги и компютри.

Те умеят да убеждават и могат да продадат, каквото им хрумне, на когото им хрумне. Мразят празните приказки и не понасят да стоят дълго на едно място. Често им е трудно да се съсредоточат върху едно нещо, защото ги интересува абсолютно всичко.

Наближавайки пубертета, стават много общителни и обожават флирта. Освен това са ненадминати актьори!

Юли

Тези деца имат нужда от много внимание. Те са крайно чувствителни към чуждите чувства и емоции. Така че не се учудвайте, ако такъв филантроп ви доведе вкъщи улична животинка или дете, нуждаещо се от защита.

Те са невероятно изобретателни и са готови на всичко за роднините и близките си. Физическият контакт е много важен за тях, освен това им харесва да „човъркат“ разни битови уреди. Присъщи са им чести колебания в настроението, които могат да прераснат в депресия.



Август

Децата, родени през август, обожават да са в центъра на вниманието. Харесва им да си угаждат. От всичко на света най-много мразят критиката. Хвалете ги по-честичко, тогава ще получите от тях любов и уважение.

Те са независими и волеви бойци, които умеят да управляват себе си и другите. Те са готови да се доверят на родителите си, но ще искат същото доверие в отговор.

Септември

Децата, родени през септември, са перфекционисти, които често стигат до крайности. Те винаги се грижат за старите и болните хора, както и за бездомните животинки. Тези деца са щастливи, когато могат да помогнат на другите.

Ако не им попречи срамежливостта им, могат да станат чудесни писатели или комуникатори. Те са много аналитични и придирчиви, често и самокритични. Обичат да пътуват и да изследват света. Харесва им да решават сложни проблеми и да вдъхновяват околните. Понякога са много упорити в постигането на целите си.

Октомври

Октомврийските деца са много практични. Тъй като веднага виждат двете страни на монетата, им е трудно да взимат решения. Те са скромни, чаровни и учтиви деца, с които можете да общувате с удоволствие.

Те ценят изкуството и красотата във всичките им форми. Октомврийските деца са умни и безстрашни дипломати, които имат собствено мнение за всичко. Непредсказуеми са и могат лесно да преодолеят негативните си емоции. Могат да послъжат за нещо, но никога няма да се преструват.



Ноември

Сложни и ярки по природа, ноемврийските деца биват много настойчиви. Те непременно ще стигнат до същината на това, което ги интересува. Любовта им към главоблъсканиците и загадките е безкрайна.

Много са емоционални и могат да станат „екстремисти“ през пубертета. При желание постигат всичко, което поискат. Имат добро здраве и лесно се справят с физическата и душевната болка. Ако ги ядосате много, могат да ви отмъстят.

Тези деца са много потайни и независими. Чаровни са и донякъде опасни, защото винаги изпъкват сред другите и лесно привличат хората към себе си.

Декември

Оптимистични и вечно въодушевени, декемврийските деца сякаш живеят в приказен свят. Те обожават да учат и често стават приятели с учителите си. В пубертета се интересуват от религия и философия. Обичат да разказват на другите за плановете си, да пътешестват по света и да се запознават с нови хора.

Тези деца са конкурентоспособни, амбициозни, схватливи, нетърпеливи, чувствителни и темпераментни. При това са много щедри и лоялни. Благодарение на чувството си за хумор и учтивостта си лесно печелят симпатиите на непознати хора. Тези деца искат да имат най-доброто, затова от време на време стават доста капризни. Много са чувствителни и рядко изразяват истинските си емоции.

А вие съгласни ли сте с тези характеристики? Споделете в коментарите!

Четете още: Уъркшоп за родители: Ела, научи и спечели страхотни награди

Скъпи бъдещи и настоящи майки и татковци, заповядайте на безплатния "Уъркшоп за родители", част от инициативата "Мисия бебе". Елате, научете всичко, свързано със забременяването, бременността, раждането и отглеждането на детето от най-добрите специалисти в областта и спечелете страхотни награди. Повече за събитието вижте тук.