За всеки бъдещ родител започва подготовката по посрещането на малкото съкровище. От голямо значение е да решите мисленето по собствената стая на вашето отроче и как точно да изглежда пространството.

Ако сте любители на древното китайско изкуство фън шуй, то днес ще дадем няколко идеи как да направите така, че кътчето за бебето в жилището ви да му носи щастие, здраве и късмет в живота.

Цветовете на стаята

Всеки цвят във фън шуй има своето значение и носи своя енергия. Забравете за традиционните розово за момиченца и синьо за момченца.

Разбира се, те не са абсолютно забранени, но понякога е хубаво да се избяга от наложения стереотип. Подберете меки цветове и такива, които носят усещане за спокойствие. Когато подбирате нюансите, е добре да вземете под внимание следното тяхно значение:

синьо – знания

зелено – нов растеж

жълто – здраве

червено – огън

розово – любов и брак

Четете още: Сладко райе върху бременното коремче

Бебешкото креватче

Местоположение на легълцето е много важно при подреждането на стаята. Има няколко фън шуй правила, които е добре да се спазят. Креватчето в никакъв случай не трябва да бъде до вратата. Не е хубаво в близост до него да има и електрически уреди. Бебешката кошарка също не трябва да бъде под прозорец, нито пък в средата на стаята, без да има опора като стена. Затова го поставете до солидна стена, но така, че да гледа към вратата.

Мебелите

Съветваме ви да използвате основно естествени материали за леглото, пода, одеалата, играчките... Ако решите да украсите бебешката стая с картини, също трябва да знаете някои неща. Според изкуството фън шуй трябва да се избягват творби с животни или мотиви от джунглата, както и водата, морето. По-подходящи са топлите пейзажи.

Аромат

Бебешката стая трябва винаги да ухае приятно. Сред ароматите, препоръчани от фън шуй като успокояващи, са лайката, ванилията и розата. Не бива да пренебрегвате обаче нуждата от чист въздух в помещението, затова всеки ден проветрявайте и осигурете добра вентилация през цялото денонощие.

Положителната енергия

Вложете цялата си любов и въображение в подреждането на стаята на малкото съкровище, защото то усеща всичко и със сигурност ще усети вашата любов и спокойствие. Мислете за бебешката стая като за специално място, където не трябва да допускате негативна енергия, а да мислите само за хубави неща. Там специалната връзка между вас и детето ви ще бъде още по-силна. Винаги подреждайте стаята с усмивка на лице и енергията от радостта, която в този момент изпитвате, ще се пресене и върху вашето бебче.

Четете още: Избягвайте следните храни по време на бременността