Автор
Антония Михайлова

Eдна от четири жени по света преживява спонтанен аборт. Тя е една от тях...

Всяка четвърта жена губи бебето си преди да го роди. Блеър Уейт е сред тях – една от жените, познали болката от загубата на нероденото си дете. Мъничето в корема й е едва на 9 седмици, когато Блеър се събужда със силно кървене. Диагнозата е... спонтанен аборт.


Блеър Уейт, фотограф

След многобройни и неуспешни опити, най-сетне тя успява отново да забременее. Следват дълги, тягостни и напрегнати месеци, изпълнени с горещи молитви и тревога за нея и съпруга й, докато на бял свят не се появява тяхната първа рожба. Най-сетне съдбата им се усмихва. В ръцете си щастливите родители прегръщат своето бебе на дъгата...


Водена от благородната идея да вдъхне вяра, сили и надежда на всички онези отчаяни жени, сблъскали се с тегобата на спонтанния аборт, тя създава фотопроекта „Бебета на дъгата“.


За реализацията му Блеър намира 11 жени, преминали през ада на фаталната бременност, но успели отново да заченат в утробата си здраво бебе. На кадрите бъдещите майки позират с рокли в различен цвят - намигване към красивото название "бебета на дъгата"

„Бебета на дъгата“ се наричат онези деца, които са заченати след спонтанен аборт или мъртвородено дете. Този трогателен наслов почита силната воля и вяра на родителите, изправили се срещу бурята, за да дочакат слънцето и дъгата след нея.

По повод своя красив и цветен фотопроект Блеър Уейт споделя: „Толкова много жени страдат мълчаливо. Затварят се в себе си, обвиняват се, чувстват се като неуспели и нещастни. Искам всички вие да знаете, че не сте сами, не е ваша вината, че сте загубили своето неродено бебе. Запомнете, това не означава, че никога няма да имате дете. Аз загубих своето бебе. И съм една от всяка четвърта жена по света, която се изправи смело, лице в лице, срещу бурята, за да дочака с вяра и надежда изгрева на дъгата...“



Четете още: Всяка майка-кърмачка трябва да се чувства като богиня (ГАЛЕРИЯ)