Близначките Марсия и Мили Бигс се раждат през юли 2006 г. в Бирмингам и в първите няколко месеца от живота си те изглеждат като обикновени сестри, но след това между тях проличава смущаваща разлика.

Мили е тъмнокожа с черна коса и кафяви очи, докато Марсия е със снежнобяла кожа, руса коса и сини очи. Единствената прилика между двете е в симпатичните им къдрици. Майката на очарователните близначки, 46-годишната Аманда, се налага да докаже и да увери директора в училището, където Мили и Марсия ще започнат образованието си, че наистина са близначки. Странната разлика между двете се получава, заради интересната комбинация при родителите им. Майка им е бяла, руса и синеока, а баща им е родом от Ямайка и е тъмнокож. Аманда споделя, че често среща трудности да увери света, че Мили и Марсия наистина са не просто сестри, а близначки.



„Почти винаги, когато отивам да взема децата си от детска градина другите родители ме спират и ме питат дали са мои. И когато им отговоря, че са близначки и че аз съм майка им, всички изглеждат много учудени. Понякога е малко болезнено, когато светът реагира по този начин на децата ти, но в такива моменти просто виждам колко са красиви моите момичета и колко съм щастлива, че съм тяхна майка. Някои от учителите им не вярват, че Мили и Марсия са сестри, но след като повярват, всъщност забелязват колко много си приличат те. Толкова се прекрасни, всеки ден ме карат да се гордея с тях. Постоянно са заедно и обожават да си правят умилителни клипчета, танцувайки и пеейки. Прекрасно е да виждам как и двете се превръщат в големи хора и как се оформят характерите им. Мили и Марсия са изключително дружелюбни и позитивни, винаги знаят как да те усмихнат. Много се вълнуват, че скоро ще бъдат в ново училище, защото обичат да учат и да срещат нови приятели и аз се радвам, че са толкова сплотени“, споделя 46-годишната Аманда.

„Най-добрата ми приятелка е Мили, защото тя е винаги до мен“, разкрива малката Марсия.



Любопитен факт е, че шансовете при двойки от две раси да родят близнаци са изключително минимални, около едно на милион. В повечето случаи при такива родители се раждат деца от смесена раса, по-известни като мулатчета. А в това семейство са налице и двете уникални случайности.

Четете още: Как се подготвят за първия учебен ден по света: традиции, някои от които ще ви изненадат