Няма по-велико чувство от това да сбъднеш мечта на детето си. Да видиш блясъка в очите и обичта в погледа му. Мислите, че е трудно? Всъщност не е.

Представяме ви Campus Barcelona – мястото, което сбъдва мечти. Преживяване, което ще помогне на всеки малчуган да се докосне до света на футбола и което той ще помни цял живот.

Само като чуе Барселона, всяко дете, запалено по този спорт, неминуемо се сеща за невероятния Лео Меси - магьосника с топката, превърнал се в идол за милиони по света. Каталунският град е една от столиците на световния футбол и мястото, от което са тръгнали едни от най-големите виртуози на топката.

Ето защо сме длъжни да ви споделим, че футболен клуб „Барселона“ отвори вратите си за българските деца и вече трета година помага на българчетата да осъществят мечтата си - да ритат в меката на футбола и да стъпят на внушителния стадион „Камп Ноу“.



Campus Barcelona не е просто тренировъчен лагер за деца, които обичат футбола. Това е кауза. Това са дни на сбъднати мечти, на приятелства за цял живот и емоции, които не се забравят. Кампусът е среща с един от най-красивите градове в Европа и магическо докосване до клуб-гигант в световния футбол, дал на играта Лео Меси, Шави, Иниеста... Блясъкът в детските очи в тези моменти е незаменим“, споделя мениджърът на проекта Миглена Николова.

А сред звездните помощници на проекта е великият Христо Стоичков. Той самият разкрива защо е приел мисията да съдейства в тренировъчния лагер:



„Мисълта за деца, които стъпват на „Миниестади“, разглеждат музея с купите и трофеите, видят „Камп Ноу“, ме кара да се усмихвам. Аз съм играл на този стадион стотици пъти, спечелих много титли, носил съм с гордост тази фланелка. Преди мен са го правили Кройф и Марадона, след мен – Роналдо, Роналдиньо и Меси. Децата искат да са като тях. И дните в света на Барса ще са сбъдната им мечта“.

В рамките на дните, прекарани в Campus Barcelona, малките футболистчета не само ще имат шанса да създадат нови запознанства и да се докоснат до легендарни места в столицата на спорта, но и получават златната възможност да бъдат забелязани от мениджъри и треньори. Лагерите през 2016 г. и 2017 г. бяха стриктно наблюдавани от представители на каталунския клуб, сред които и откривателят на Стоичков и Роналдо – Хосе Мария Мингея. А 9-годишният Георги Ангелов вече тренира с юношеската школа “Escola Barca”.



Кой може да участва в лагера на мечтите? Всяко дете между 8 и 18 г., а единственото условие е да бъде влюбено във футбола. Ако това е вашият случай, не губете време, а попълнете заявка за участие тук.