Автор
Woman.bg

Българче проплака на борда на „Луфтханза“

Българче проплака на борда на „Луфтханза“. Щастливото събитие стана факт по време на полет от Богота до Франкфурт на 25 юли, като и родилката, и бебето са добре. Щастливата майка е 38-годишната българка Десислава К. Момченцето е проплакало в 12.37 часа (10.37 UTC). Детето се е появило на бял свят над Северния Атлантик, като височината на полета по време на раждането е била 39 000 фута (около 11 800 метра).

Самолетът Airbus A340-300 излита от колумбийската столица Богота на 25 юли в 21:00 ч местно време с общо 191 пътници и 13 членове на екипажа. По време на полета жената изпитва симптоми на преждевременно раждане. Екипажът премества някои пътници в предните редици, а задната част на самолета превръща във временна родилна зала. Цялата площ е затворена с преграда. Раждането протича без усложнения, а съдействие за него оказва кабинният екипаж и трима лекари, които са били на борда като пътници.



Майката Десислава К. благодари на всички, които са помогнали при раждането и даде на детето си името Николай. За да предостави на майката и нейното новородено дете възможно най-бърза медицинска грижа, капитанът на полета решил да направи междинно кацане в Манчестър. В 13:09 часа местно време самолетът каца вече със 192 пътници на борда. След като медицинските екипи поемат майката и бебето, необикновеният полет продължава по направление към Франкфурт и каца в 17:28 часа местно време.

Ражданията на борда са голяма рядкост. От 1965 г. това е едва единадесетото раждане по време на полет на "Луфтханза". Кабинните екипажи на авиокомпанията минават редовно обучения за оказване на първа помощ, които включват също първоначални мерки и указания за използването на медицински материали и инструменти при евентуални раждания на борда.