Безплатна приключенска академия за 600 деца това лято

29 юли 2017 | 09:24
видяна 131
коментари 0

Над 600 деца на възраст между 6 и 14 години ще се включат в безплатната лятна приключенско-образователната академия, която е първата част от програмата „Забавно лято, грижовна есен” – 2017, инициирана от Фондация BCause, в партньорство с Народно читалище “Бъдеще сега”. Втората част от програмата е предназначена за възрастни хора, които ще могат да се възползват от специализирани медицински прегледи на място. Програмата се осъществява с финансовата подкрепа на най-голямата международна тютюнева компания и е част от инициативите на й за корпоративна социална отговорност за подпомагане на общностите в различни тютюнопроизводителни региони и общини в България. Тази година за първи път в програмата е включен и предприемачески панел, който има за цел да предостави икономически възможности за развитие на младите предприемачи от тютюнопроизводителните региони.

Новото направление в програмата се осъществява със съдействието на центъра за предприемачество и обучения „Ринкър” и е част от наградите Rinker’s Challenge. Четирите екипа, които представят най-добрата идея и изразят най-силна мотивация, ще бъдат поканени директно да се включат в най-мащабната надпревара за предприемачи Rinker’s Challenge 2017. Те ще имат възможността да участват във финалната част на конкурса като се състезават за стартово финансиране на проекта си в размер на 20 000 лв. Младите предприемачи ще работят с екип от ментори и експерти по бизнес развитие.

Тази година трите части на програмата обхващат разширен брой тютюнопроизводителни региони и населени места в страната – Дулово, Окорш, Правда, Черник, Шишманово, Караманци, Албаница, Хаджидимово.
Едно от направленията на програмата цели да бъдат създадени възможности за децата от различни възрастови групи от тютюнопроизводителни региони в България да подобрят способностите и мотивацията си за учене, да придобият умения и познания чрез участие в образователни и забавни дейности през лятото.
От началото на м. юли до края на м. август тази година над 600 деца, разпределени в 27 групи, ще посетят летните занимания в 20 населени места – в селата Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Абланица, Цар Самуил, Странджево, Нова Черна, Бенковски, Силен, Черник, Искра, Чакаларово, Окорош, Правда и Караманци, както и градовете Тутракан, Крумовград, Хаджидимово и Дулово. Те ще използват лятната ваканция, за да се посветят на личностно развитие, умения за работа в екип, наблюдателност, връзка с природата и света около нас чрез различни видове игрови модели, адаптирани към съответната възрастова група.
Успехът на двете издания на лятната Приключенско-образователна академия, подпомагана и от местната общинска администрация и училищата, провокира организаторите да развиват и надграждат образователните модули, като по този начин даряват децата с незабравимо детство, щастлива ваканция и ги мотивират да обичат училището и учебния процес.

Коментари

Добави Коментар

Най-четени