От огромно значение е как се приготвят соковете за бебета, какви продукти се използват и как се съхраняват, предупреждават от mamita-bg.com.

Сок от моркови

За да приготвите вкусен сок от моркови за бебето си, ви трябва един по-голям морков или два по-мънички. Морковчето се измива добре и се обелва с белачка. След това се настъргва с ренде, а ако нямате под ръка, можете просто да го нарежете на ситно.

Следва ред на сокоизстисквачката, а след нея полученият сок се прецежда през двойна марля, която предварително е преварена. Хубаво е веднага след като се приготви, сокчето да се даде на бебето, без да се добавя захар.

Ако бебчето ви вече е навършило два месеца, можете да му давате сок от моркови без притеснение.

Сок от ябълки

Той се приготвя от 2 ябълки със средна големина. Плодовете се измиват, обелват се и се настъргват на ситно ренде. Разбира се, може просто да се нарежат на дребни парченца. След това парченцата минават през сокоизстисквачката и се прецеждат през преварена марля. Както и сокчето от моркови, и това се дава непосредствено след приготвянето, без да се подслажда, и отново е подходящо за бебета след втория месец.

Сок от малинки или ягодки

Приготвя се по малко по-различен начин. За целта около половин чашка полодове се измиват, смачкват и поставят в сокоизстисквачката. След това отново се прецеждат през двойна, преварена марля. Получава се около 30 мл сокче, като важно е да се знае, че в някои случаи ягодите, малините и подобните плодове може да предизвикат алергична реакция.