10 начина да направим детската стая универсална

11 януари 2011 | 12:24
видяна 19419
коментари 12

Розовото и синьото ще си останат винаги традиционните цветове за детски стаи, но сега новият хит са универсалните детски стаи.

Стаята на детето ви може да бъде интересна и универсална, ако използвате правилните цветове и декори. Без да бързате си представете какви чувства бихте искали да провокира детската стая.

Тези 10 съвета ще ви помогнат да създадете кътчето, което винаги сте искали за децата си, независимо от пола им.

1. Създайте тема: Темата на детската стая не трябва да се ограничава до коли и цветя. Универсалните теми варират от животни до музикални инструменти. Научете още от ранна възраст децата си какво са формите, да броят и да разпознават цветовете с универсални теми.

  

2. Изберете мебели за в бъдеще: Често купуваме мебели, които са подходящи само за момче или само за момиче. Всъщност е хубаво, нещата, които купуваме за стаята на детето да бъдат подходящи и за дете от противоположния пол, така че да сме подготвени за бъдещето.

3. Универсалните цветове са красиви: Може да се спрете на пастелната гама – сиво зелено, жълто, охра или наситено кафяво, червено и златисто. В универсалните стаи можем да съчетаваме цветове, които се допълват или контрастират. За детайлите може да използваме неутрални нюанси, които лесно дават завършен вид на цялата стая.

  

4. Стилът на мебелите може да бъде разнообразен: Избягвайте мебели с излишна декорация или украса. Мебели с надписи или сложна дърворезба могат да бъдат предпочитани само от единия пол, така че е по-разумно да се спрете на изчистен дизайн, който би се харесал и на момичета, и на момчета.

5. Използвайте стикери за по-разнообразен интериор: Ако обзавеждате детска стая на растящи деца, стикерите за стена са идеални, защото се харесват и от момичетата, и от момчетата, а и не налагат скъпи промени в интериора. Решенията са разнообразни – от любими анимационни герои до игри. Децата могат да избират това, което им харесва и да променят стикерите, докато растат.

6. Завърши стаята с цвят: Ако декорирате стая, която ще се използва и от момиче, и от момче, изберете цвят, които ще се харесва и на двамата.Стая в кафяво може да има завършващи оттенъци в ябълково зелено за момчетата и светло пастелено залено за момичетата. Една стая може да има изразена индивидуалност и пак да създава усешане за цялост.

   

7. Попитайте по-големите деца за мнение: Универсалните стаи не са само за по-малките деца. По-големите и тийнейджърите, които дори и да не делят стая с по-малък брат или сестра, може да са надрастнали типичните цветни мотиви. Попитайте вашите тийнейджъри какви цветове харесват. Ще се изненадате, че по-големите деца харесват оранжево и лилаво, а те са също универсални!

8. Мултифункционални стаи: Ако детето ви ползва стая, която се ползва като офис или помещение с различни функции, универсалните цветове ще помогнат да мястото да изглежда завършено. Използвайте неутрални пастелни цветове като кафяво, охра, жълто и зелено. Натурални цветове създават усещане за цялост.

    

9. Изберете вдъхновяващ мотив: Случвало ли ви се е да намерите завивка или произведение на изкуството, чиито цветове толкова много харесвате, но не знаете как да го впишете в обстановката? Ако искате да направите универсална детска стая, ще можете да черпите вдъхновение от произведения на изкуството и завивки в различни цветове.

10. Декорирайте с имена: Азбучният декор е също толкова лесен и популярен начин да направите стаята универсална без да харчите излишни пари за интериора. Боядисайте дървени букви, изписващи името не детето ви и ги закачете над детското креватче.

Още по темата

Коментари

12 Силвия
  25 май 2011 | 09:25 отговор
 

Здравейте.Аз също съм на 9 години.Подкрепям Алекс.Стаите са определено много грозни.Хората днес живеят в обикновени стаи.Не мисля че някое дете ще иска да има такава стая колкото и да е скъпа.

 
11 алекс
  25 май 2011 | 09:21 отговор
 

Аз съм дете.На 9 години.Изложените стаи са много грозни.Според те не са луксозни хубави.

 
10 Ekaterina Maslarova
  27 януари 2011 | 12:59 отговор
 

Hvala, pozdravleniq...

 
9 Е.В.
  12 януари 2011 | 22:21 отговор
 

Споделям коментара преди мен, и добавям, че липсата на претрупаност от мебели прави интериора да изглежда скъпарски. Всъщост наистина нищо скъпо не виждам тук. Всичко показано може да се направи от едно средно статистическо семейство.

 
8 yamakasy
  11 януари 2011 | 23:13 отговор
 

С изключение на облото легло с форма на арфа, всичко останало изглежда достъпно. И точно в България все още можем да си позволим индивидуални решения! Обадете се на дърводелец и сами се убедете в това. А текстилната част също може да се поръча и ушие също евтино. Нужно е обаче въображение, изобретателност и желание. Само с мрънкане колко е скъпо и не знам си какво, не става. Пак повтарям, все още ръчния труд в Бг е достъпен и за семейства с комбиниран доход от 2 000 лева - това лично го наблюдавах това лято, като бях на гости на едно младо семейство. А в провинцията дори да взимат по- малко и цените на подизпълнителите са по- ниски от софийските. Който няма време да направи това, може да иде до Солун и от Икеа да купи всичко готово. Пак не е толкова скъпо. Все пак обзавеждане не се купува всяка година, нали?

 
7 хмм
  11 януари 2011 | 18:11 отговор
 

Интересно ми е кой всъщност взима по 2800 лв. на месец при това минимално? Много малко са хората в България, които го правят.

 
6 хмм
  11 януари 2011 | 17:52 отговор
 

Интересно ми е кой всъщност взима по 2800 лв. на месец при това минимално? Много малко са хората в България, които го правят.

 
5 хмм
  11 януари 2011 | 17:26 отговор
 

Интересно ми е кой всъщност взима по 2800 лв. на месец при това минимално? Много малко са хората в България, които го правят.

 
4 Яна
  11 януари 2011 | 15:44 отговор
 

Няма нужда да си милионер, за да направиш стая с подобна визия. Същият ефект може да се постигне с добър подбор на цветове и напълно обикновени мебели за детска.

 
3 Dida
  11 януари 2011 | 15:39 отговор
 

Да но аз не мисля че са луксозни а че в България сме големи мизерници(в смисал че нямаме такива възмогности )ако взимаш на месец и то минимално 2 800лв.всички които искат ще си го позволят .Мисля че няма да излезнат чак толкова много пари

 

Добави Коментар

Най-четени