Революция в козметиката или поредната гръмка рекламна кампания? Не знаем, но си заслужава да проучим това в бъдеще.

Последната шумотевица в разкрасителната индустрия е предизвикана от една дългоочаквана панацея срещу бръчките – змийски серум.

Известно е, че Деми Мур, Кейт Мос, Наоми Кембъл и Виктория Бекъм са пробвали манипулации с отрова от влечуги, но се знаеше също така, че те са изключително скъпи.

Козметичният бранш обаче превърна звездното подмладяване в достъпно флаконче, което вече се предлага във Великобритания, а скоро ще стигне и до дамите в други части на Европа и света.

Става дума за продукт, който включва отрова от вид пепелянка, произхождаща от югозападна Азия.

Вече го наричат „ботокс в бутилка“ заради изключителната му способност да спира времето и да заличава следите му върху лицето.

Кремообразният еликсир има свойството да замразява мускулите, които участват в мимиките на лицето. Това се дължи на Syn-Ake – невропептид, който се съдържа в змийската отрова и играе ролята на невропаралитик, който обездвижва жертвите на влечугите.

Тестовете показват, че ефектът от продукта се забелязва за точно 90 секунди - бръчките стават по-малко забележими, а само след 28 дни намаляват с около 52-55%

Антисъстаряващият серум е плод на 2-годишна усърдна работа в клинични лаборатории и се очаква да пожъне небивал успех.

За максимален резултат се използва 2 пъти - сутрин и вечер, под овлажняващия ви крем. При по-млада кожа може да се прилага и само в началото на деня.

Продуктът действа на няколко нива. Освен, че "замразява" мускулите на лицето, той съдържа малки балончета, които запълват неравностите и ги изглаждат.

В същото време съставка, транспортираща кислород, засилва блясъка и свежестта на кожата. Хидратирането и възстановяването й също са гарантирани.