Автор
Цвета Герчева

Вече съм пораснало момиче - забраних си тези грехове

Вече не си на 17? Не наближаваш скоро 19-те? Ти спомняш ли си изобщо 20-ия си рожден ден? О, да разбира се! Кой може да забрави онези щури години!

Днес се поглеждаш в огледалото и в образа отсреща пак виждаш себе си. На 19. Само че с дузина усмивки по-стара и с още толкова емоции по-богата и щастлива. Ако и ти вече си пораснало момиче, тогава със сигурност си разбрала някои истини за живота, за любовта, за човешките отношения. И да - вече си наясно, че най-хубавото предстои. На 27, на 30, на 40 - лимитът е само в главата ти. И в цифрите в паспорта. И никъде другаде. Затова се научи да се наслаждаваш на всяка усмивка, защото няма миг, който може да се върне и няма ден, който да се повтори.

И не - да си пораснало момиче изобщо не е лошо. Напротив. Аз вече знам какво ми харесва, знам кога да кажа "Не" и знам колко точно струва моето щастие. Дали ми беше трудно да науча тези уроци? Разбира се, но по-важното е, че като едно истинско градско пораснало момиче аз вече знам кои са моите тайни правила, които винаги спазвам, за да поддържам фигурата си и лицето си в перфектна форма. Защото ако 30-те са новите 20, то 40-те са новите 25, нали?

Ето и кои са правилата, които всяко пораснало момиче трябва да спазва и кои са греховете, които вече е време да си забраниш, ако 20-ият ти рожден ден не предстои:

Цял буркан течен шоколад? Може - на 17!

Обожавам шоколад! Ако и ти си така - чети внимателно. Оказва се, че след като навършим 20 години, шоколадът не е много препоръчителен. Причината е в захарта, която влияе пагубно на тялото ни.

Да, малките какаови блокчета ни носят наслада. Знам. Обаче пък вредят супер много на хормоните в женското тяло, спомагат за това да огладняваме много по-бързо и не на последно място - гонят колагена от кожата ни, което пък е една от причините да се появяват фините линии по лицето ни. Един буркан течен шоколад за закуска? Може, но на 17! Ако си пораснало момиче, този сладък "грях" е забранен!

На фитнес от другия месец

"Тази седмица съм много заета, но от другата тръгвам на фитнес и йога. Всъщност, най-добре да го направя от другия месец.". Случвало ли ти се е да мислиш така? Признай си - поне веднъж си отлагала тренировка, защото си имала много задачи, уморена си и "какво толкова ще се случи, ако не отида точно днес". Оказва се, че това е една от най-големите грешки на порасналите момичета, защото редовните тренировки са всичко, от което тялото и емоциите ти се нуждаят, след като навършиш 25.

Човешкият организъм е устроен така, че когато влезе в режим на редовни тренировки, той регулира сам обменните процеси в тялото и всички системи работят по-добре и в хармония. Когато минавате през фитнеса от време на време, този ритъм се нарушава. Пораснали момичета - не го допускайте! Тренировките са задължителни.

Лягам си с грима, не ме интересува

Щури купони и танци до зори? Кой е казал, че порасналите момичета не обичат да се забавляват. Даже ще ви издам една тайна - забавляват се много повече, отколкото са го правели на 17. Просто защото вече абсолютно всичко от живота им е ясно.

След най-щурите купони обаче идва онзи момент, в който си спомняш, че май вече не си на 18 - прибираш се, лягаш и заспиваш. Честичко направо с роклята и с грима. Просто нямаш сили за дългата "операция" по свалянето на спиралата, фон дьо тена, червилото...

Според експерти обаче това е много, много грешна постъпка. Гримът е създаден така, че да стои на лицето определени часове. Ако го оставиш повече, без да го махнеш, нанасяш големи вреди на кожата си. А и вече е съвсем лесно да махнете тежкия грим - с новата мицеларна вода NIVEA MicellAIR ® Expert Make-up.

Новата мицеларна вода на NIVEA е специално създадена за отстраняване на многослоен грим, и е препоръчвана от гримьори. Иновативната й формула с MicellAIR® комплекс и екстракт от черен чай действа като магнит, като ефективно премахва дълготрайния грим и спирала. Влюбена съм в тази вода, защото тя наистина ефективно и внимателно почиства лицето, очите и устните, като същевременно предпазва миглите ми, които са много чувствителни.

И една тайна от мен - често ползвам и мокрите кърпички на NIVEA за премахване на грим. Държа ги в чантата ми и така мога да почистя грима навсякъде - даже в таксито, преди да се прибера вкъщи.