Автор
Woman.bg

Вдъхновяващо послание от дама, бореща се с акнето!

Акнето е най-често срещаният дерматологичен проблем, разкриват водещи лекари в тази област.

Специалисти, работещи с хора с такъв проблем, разкриват, че той не трябва да се омаловажава, защото е не просто козметичен, а причина за ниско самочувствие и депресивни състояния.

За усещането да растеш с акне говори и 17-годишната блогърка Хейли Уайт. Младата дама взриви интернет с разтърсващо откровение за емоционалните травми, които е получила вследствие на това състояние.

"За първи път се сблъсках с акнето, когато бях на 11-12 и то ми навлече присмеха на околните, като тормоза бе не само вербален, но и физически. Наричаха ме по какъв ли не начин, включително и пица лице. Получавах и смъртни заплахи, казваха ми, че човек с толкова много акне не заслужава да живее."

Младата блогърка разказва за преживяния ужас в профила си в Instagram и обръщайки се към последователите си там, тя смело заявява: "Помнете, че акнето по лицето не ви прави грозни, сърце, изпълнено със злоба, е това, което истински загрозява."

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

За да покаже на феновете си, които подобно на нея живеят с проблемна кожа и са жертва на тормоз заради визията си, Хейли започва да качва свои снимки без грим, разкриващи акнето и белезите от него.

"Искам да видите, че вие не сте сами, че и други преживяват същото като вас. Писна ми да крия акнето си", искрено е момичето. Младата дама е категорична – приемете се такива, каквито сте и обичайте себе си. "Проблемната кожа не трябва да е причина за ниско самочувствие, вие сте повече от просто едно лице, вие сте личности", допълва тя.

"В един момент осъзнаваш, че тези, които нападат другите, всъщност се чувстват несигурни и имат свои страхове, от които се опитват да избягат и да прехвърлят на околните чрез агресивно поведение. Човек е толкова повече от визията си, така че е повърхностно да обиждаш някого заради начина, по който изглежда.

Започнах да общувам с хора, които дават любов и подкрепа, и това реално ми помогна да развия увереност в себе си", искрена е Хейли, разкривайки, че за да имаш самочувствие не е необходимо да се вписваш в нечий представи за красота, а да имаш подходящ мироглед и да общуваш с позитивни хора.

View post on Instagram
 
View post on Instagram