Автор
Woman.bg

Тези трикове ще накарат косата ви да расте по-бързо

Едно от най-красивите неща в една жена е поддържаната и хубава прическа. Всяка дама обича дългата коса, но всички знаем колко трудно се поддържа тя. Какви грижи да полагаме за гривата си и как да стимулираме растежа й?

С масаж на скалпа на сухо

Правете си редовно масаж на скалпа на сухо, когато си почивате вкъщи. По този начин ще стимулирате кръвообръщението в главата си, ще освободите напрежението и ще стимулирате по-бързия растеж на косата.

Масажиране под душа

Когато миете косата си е много важно да втривате добре шампоана в скалпа. Започвайте от задната част на главата към предната със силни масажиращи движения. Какво по-добро извинение да останете още няколко минути под душа?

Редовната подстрижка

Да, знаем, че фризьорите често злоупотребяват, когато проявим смелост да се подстрижем и те подкъсяват косата ни повече, отколкото сме пожелали, но това съвсем не означава, че трябва да избягваме редовната подстрижка. Какъв е смисълът да имаме дълга коса, ако тя не е красива и е твърде изтощена?



Не пренебрегвайте балсама

Шампоанът измива косата от мръсотията, докато балсамът възстановява косъма и му придава здравословен и бляскав вид. Ако искате да предотвратите накъсването и изсушаването на косата, е добре да залагате на балсам и на различни масла. Хубаво е и да си правите маски веднъж седмично.

Използвайте продукти с термозащита

Ако често използвате маша, преса, сешоар или боядисвате косата си, е повече от желателно да залагате на продукти с термозащита. Те ще предпазят косъма и ще ви помогнат в оформянето на прическата. И разбира се, ще стимулират растежа на косата.

Изплаквайте косата си със студена вода

След душ просто облейте косата си със студена вода за няколко секунди. По този начин ще й дадете нужната хидратация и ще я подхраните. И по принцип, когато измивате косата си, е добре да избягвате горещата вода, защото тя изсушава краищата.



Четете още: Вижте най-известните българки по бански