Ким Кардашиян е сред звездите, усвоили до съвършенство правилните ритуали в грижата за кожата и това има своето обяснение. Преди седем години тя бе диагностицирана с псориазис - хронично заболяване, което причинява обрив, известен в медицината като псориатична плака. Характеризира се със зачервени груби участъци на кожата, покрити с люспи. За псориазиса все още не е открито лечение, което да го отстрани завинаги, но Ким не спира да търси решения. Тя неведнъж е разкривала част от тайните си похвати за перфектна кожа и, няма да крием, много от тях са свързани с хранителните навици. Но днес ще ви изненадаме с някои изненадващи трикове, които г-жа Уест сподели в сайта си My Psoriasis Treatments и които са съвсем достъпни.

Пиене на кърма

В един от епизодите на "Keep Up With The Kardashians" - реалити предаване, което отразява живота на известния клан, Ким лекуваше псориатичната си плака с кърмата на по-голямата си сестра Кортни. Тя втрива в кожата си и пие кърма, което й помага да поддържа красотата си. Все още няма научното обяснение за лечебното въздействие на кърмата върху псориазиса, но това е един от лековете, в които Ким се кълне.



Продукти с водорасли

За да намали неприятните петна от псориазиса, Ким използва козметични продукти, съдържащи водорасли. Според звездата водораслите са не само противовъзпалително средство, но и имат овлажняващо въздействие върху кожата, което е много важно за тези, които страдат от дерматологичен проблем като псориазис.

Спане по гръб

За да предпазвате лицето си от инфектиране и от появата на несъвършенства, е добре да спите по гръб, така че то да не се докосва до възглавницата. Разбира се, другото важно условие е да сменяте калъфката й често. По този начин кожата ви ще бъде не само гладка и изчистена, но и ще намалите шанса да се появят бръчки и тъмни кръгове под очите.



Четете още: Фаталните грешки на звездите в разкрасяването