Често в интернет пространството се появяват снимки на жени, които изглеждат с няколко десетилетия по-млади. Оказва се, че голяма част от тях са корейки.

На какво се дължи това и какви са златните правила за млада и перфектна кожа на жените от азиатската държава може да видите в следващите редове:

10-секундно правило

За да изглежда кожата чиста, здрава и свежа, използвайте хидратиращ крем 10 секунди след взимане на душ. Причината е, че порите на кожата се отварят след душ, заради което кремът се абсорбира по-бързо.



Масаж с гореща кърпа

Потопете кърпа в гореща вода, сложете я върху лицето си и внимателно разтрийте, както е показано на снимката. След 15 минути махнете кърпата и нанесете подхранващо олио.
Тази процедура подобрява кръвообръщението, отваря порите и помага на кожата да диша.



Пяна за бръснене срещу акне


Нанесете пяна за бръснене върху лицето и нежно масажирайте. Оставете да постои 5-10 минути, след което измийте с хладка вода. Правете тази процедура веднъж или два пъти седмично и благодарение на силното антисептично действие на продукта ще се преборите с всички зачервявания.



Нори за млада и здрава кожа

Листата от водораслото нори може да се използват не само за направата на суши, но и за маска на лицето. Просто ги потопете в хладка вода и ги поставете върху лицето за 15 минути.
Водораслите са богати на антибактериални вещества и витамини, които ще ви помогнат да поддържате кожата млада и здрава.



Тоник със солена вода

За да премахнете черните точки и възпаленията по кожата не е необходимо да си купувате скъпа козметика. Достатъчно е да си направите съвсем сами тоник, като добавите 1 супена лъжица морска сол към 1 чаша топла вода.

След всяко измиване на лицето нанасяйте от сместта с памучен тампон и скоро ще забележите, че лицето е по-свежо, а порите ви са се стеснили.

Соево мляко за подхранване


В Азия соевото мляко е на голяма почит както в кулинарията, така и в козметичната индустрия. Разбира се, има съвсем логично обяснение защо напитката се използва в разкрасяващите продукти и то е, че тя подобрява функционирането на мастните жлези, подмладява и подхранва кожата.

Може да се убедите в това, като си направите компрес от соево мляко. За целта напоете един тампон с течността и го поставете върху лицето си за 15-20 минути.