Продължение...

Перфектен контур на лицето

Това е един страхотен съвет, който професионалистите ни предоставят.

Например, ако имате кръгло лице, но искате то да бъде овално, трябва да нанесете бронзант (или бронзираща пудра) с един или два тона по-тъмен от тена на кожата Ви.

Четете още: Грим като на Меган Фокс

Удачно е да се приложи по слепоочията, по брадичката и бузите. За тези от Вас, които имат високо чело, бронзанта трябва да се нанесе върху външния ръб на челото, по протежение на линията на косата. Освен това, можете да коригирате широкия нос, като започнете от центъра му нагоре към вътрешността на веждите.

Променете формата на очите си

Може би най-голямото предимство на грима е, че можете да го използвате, за да коригирате своите несъвършенства.

Например, можете да удължите очите си чрез прилагане на тъмен нюанс върху клепачите си. За дамите, които имат малки очи, това е чудесен съвет: просто нанесете бял/бежов молив на вътрешния ъгъл на долните си мигли. Това ще помогне на очите Ви да изглеждат по-отворени. След това използвайте черен молив на горните и долните мигли и ги свържете с линията на вътрешния ъгъл. Важно е да се открои бялата линия!

Много гримьори препоръчват към спиралата да се прибавят и няколко капки вода. Така тя става по-лесна за нанасяне. Когато имате съмнения какъв нюанс спирала да използвате, без съмнения, черното е Вашето решение. По този начин ще подобрите формата на очите и ще подчертаете миглите.

Четете още: Красив вечерен грим