Автор
Woman.bg

Събуди се красива и отпочинала с новата серия Q10plusC от NIVEA

Забелязали ли сте, че сутрините ни често предопределят целия ден занапред? Ако се събудите отпочинали и заредени с енергия, такъв най-често е целият ви ден. Ако пък сутрин сте негативни и изморени, трудно започвате деня си с усмивка. Какво можем да направим, за да се заредим за новия ден?

Направете си план за следващия ден от вечерта, решете какво ще облечете, за да не бързате излишно сутрин, изгладете дрехите си и просто ги облечете, преди да излезете. Планирайте и закуската си, като по възможност започнете деня с вкусна вода с лимон, тя ще ви хидратира и ще ви зареди с нови сили. Спрете се на питателна и бърза за приготвяне закуска, като например овесени ядки със сезонни плодове. Щом се събудите се погледнете в огледалото и си кажете наум: “Аз съм красива и неповторима и днес ще покоря света.” Това кратко изречение ще ви накара де се почувствате наистина заредени с енергия за приключения.

Трябва да си признаем обаче, че ние лично понякога се спъваме именно на тази стъпка, просто не винаги това, което виждаме в огледалото ни харесва - повехналата и сива кожа, определено не предразполага към положителна нагласа. Това ни накара да потърсим отговор на въпроса как по-лесно да изтрием бръчките и следите от умора по лицето си. Оказа се, че той се крие в новата серия Q10plusC от NIVEA.

В нея е включена уникалната комбинация от два силни антиоксиданта Коензим Q10 и Витамин C. Коензим Q10 поддържа младежкия вид на кожата, като увеличава производството на колаген и доставя енергията, необходима за регенерация на клетките. Витамин C е най-добрият съюзник в борбата срещу бръчките и замърсителите на околната среда и осигурява защита срещу свободните радикали в резултат от излагането на ултравиолетови лъчи. Серията включва пълната гама от грижа за кожата, в зависимост от това дали е ден или нощ и включва: NIVEA Q10plusC Енергизиращ дневен крем против бръчки, NIVEA Q10plusC Енергизиращ нощен крем против бръчки и NIVEA Q10plusC Енергизиращ околоочен крем против бръчки.

Препоръчително е да започнете да използвате крем против бръчки след 30-годишна възраст, когато бариерната функция на кожата отслабва и започват да се появяват първите несъвършенства по нея. С течение на времето производството на естествени съставки, които поддържат младостта на кожата намалява. В това число влиза и самият коензим Q10, който защитава кожата от преждевременно стареене. Именно затова е добре да се използват продукти, обогатени с него, те осигуряват на кожата нужната защита и подхранване. В комбинация с витамин С, който защитава от свободните радикали, формулата на NIVEA Q10plusC се превръща в перфектната грижа, от която се нуждаете, за да бъде кожата ви подхранена и за да се справите с появата на първите бръчици по нея.

Ето как да използвате иновативната серия на NIVEA:



NIVEA Q10plusC осигурява денонощна грижа за вашата кожа.

1. През деня е най-важно кожата ви да бъде освежена, хидратирана и предпазена от пагубното действие на слънчевите лъчи, които й влияят, независимо от сезона. В този случай използвайте NIVEA Q10plusC Енергизиращ дневен крем, който се бори активно с бръчките и признаците на умора. Той притежава и UVA/UVB защита и SPF 15, която предпазва от вредното влияние на слънчевата светлина.

2. Клетките се регенерират много бързо по време на сън и именно поради тази причина вечерта е най-подходящото време, в което да заложите на качествена грижа. Като за начало почистете добре кожата си, защото ако не го направите порите се запушват и могат да причинят изсушаване на кожата и зачервяване. Поставете нощния си крем NIVEA Q10plusC не по-рано от 1 час преди лягане, за да му дадете възможност да регенерира кожата правилно. Чистият витамин С предотвратява образуването на бръчки, като подобрява структурата на кожата и укрепва плътността ѝ. Комбинацията с Коензим Q10 пък има способността да увеличи приемането на кислород от кожата с до 50% и да поддържа естествения процес на възстановяване на клетките ѝ, точно когато кожата усвоява полезните съставки най-активно - по време на сън.

3.Често фините бръчици около очите се оказват най-коварни, защото започват първи да се виждат. Затова е препоръчително да използвате и специална грижа за финния околоочен контур. Нанесете NIVEA Q10plusC Енергизиращ околоочен крем против бръчки, като не забравяте и вътрешната част на окото. Важно при окоолочния крем е да не прекалявате с количеството, за да не получите раздразнения и дискомфорт.