Процедура за красота, която можем да направим в обедната почивка

Изящната кожа е нещо, към което жените се стремят цял живот. На много от дамите обаче често не им достига време за поддръжка на лицето.

Има ли желание обаче – има и начин. Съществуват бързи методи, с помощта, на които кожата ви може да изглежда чиста и сияйна. Един от тях е процедурата – микродермабразио. Нейната продължителност е между 20 и 30 минути. Става бързо и безболезнено. Може да отскочите до близкия салон в обедната почивка и да излезете от там с ,,нова‘‘ кожа. Неслучайно специалистите я наричат - ,,процедура за красота в обедната почивка‘‘, след което може да се върнете към обичайните си занимания и ангажименти за деня.

Хубавото е, че това е метод, при който не се използват игли и няма болка. При тази процедура се премахват мъртвите клетки. Лицето се почиства в дълбочина и се освежава. Микродермабразиото стимулира производството на колаген в кожата и има подмладяващ ефект.

Методът

При микродермабразиото се използва апарат за премахване на най-горния слой на кожата. Изстрелват се малки кристалчета, които почистват кожата в дълбочина и с помощта на лек вакуум се издърпват мъртвите клетки. С всяко минаване с накрайника на апарата се отстранява по един микрослой от кожата, така дълбочината на излющване се определя от броя на повторенията. След края на процедурата се поставя козметичен продукт/маска на лицето. Целта на процедурата е да се елиминират кожните несъвършенства в епидермиса и да се постигне максимална хомогенност на тена, блясък и свежест на кожата.

Плюсовете

- Става бързо, до 30 минути
- Няма игли и болка
- Няма възстановителен период след процедурата

Недостатъцитe

- Необходими са няколко посещения при специалист, за да има резултат
- Микродермабразиото е добър избор само при малки и повърхностни бръчки
- Ако инструментът е на много висока степен може да се стигне до усложнения