Автор
Woman.bg

Повишава се интересът към пластичната хирургия

Днес ще се спрем на темата за пластичната хирургия и по-точно драстично нарастващото желание на жените (а и мъжете) да се сдобият с нов нос, по-плосък корем или пък изпънато лице, без следа от бръчки.

Не е тайна за никой, че през последните години козметичните коригиращи операции в света драстично се увеличават. Според официалните данни най-много пластични намеси са извършени в САЩ /17,1%/ и Бразилия /16,8%/.

Статистиката на Американската асоциация по естетична хирургия от 2011 сочи, че на челно място сред този тип интервенции са поставянето на гръдни импланти, ринопластиката и липосукцията.

Проучванията показват и повишен интерес към корекциите на брадичката и челюстта.Този тип манипулации са се увеличили с цели 71% за година, като на тази интервенция се подлагат както жени, така и мъже без значение от възрастта.

Д-р Малкъм Рот, президент на асоциацията обяснява тази тенденция с желанието на пациентите да запазят за по-дълго младостта "Брадичката и линията на челюстите са сред първите засегнати от възрастта. Да поправиш брадичката се възприема като средство да изглеждаш отново млад, както е с лифтинга".

Все пак най-желаната пластична манипулация си остава корекцията на бюста, тези интервенции са и една четвърт от всички операции извършвани за година.

Мнозина очакваха скандалът с имплантите PIP да откаже много дами от желанието им да се сдобият с нов бюст, но като цяло лекарите са на мнение, че такава тенденция няма даже напротив.

PIP са гръдни импланти, направени от френска компания, която беше затворена през 2010 г, след като беше установено, че е използвала некачествен силиконов гел. Въпреки, че имплантите бяха изтеглени от пазара, все още повече от 400 000 жени по света имат от тях.

Най-новите изследвания сочат, че всеки трети имплант на марката може да се спука, което прави заплахата значително по-голяма, от споменатата в началото.

Според проведените нови проучвания разкъсване на имплантите се среща не при 2 до 5% от пациентките, както първоначално се твърдеше, а при цели 33% от жените.