Резултатите от едно проучване показват, че 31 % от жените не използват сешоар, защото им се струва твърде трудоемко.

Вижте по-долу няколко стъпки, които ще улеснят сушенето и ще го направят по-приятно:

Винаги сушете косата си с кърпа преди сешоара. Необходимо е да попиете по-голямото количество вода. Така ще съкратите времето за сушене и съответно и времето, в което косата ви е подложена на агресивното въздействие на топлата струя. Освен това можете да спестите време и като просто увиете кърпата около косата си за около 10 минути, през това време тя ще е попила голяма част от водата, а вие можете да свършите нещо друго.

Използвайте правилните инструменти. 1-во – нуждаете се от добър сешоар (най-малко 1600 вата), голяма кръгла четка за обем и голяма плоска четка за изправяне.

Можете да добавите обем ако започнете сушенето отдолу. Използвайте пяна за коса, така ще повдигнете косата и ще й придадете повече обем.

Сушете косата на части
. Може да ви изглежда бавно, но в действителност е точно обратното – така ще изсушите цялата си коса за по-кратък период от време. А и когато сушите на кичури, можете по-лесно да я оформите.

Не забравяйте, че най-важното е да се грижите за здравето на косата. Правилото тук е просто – ако усетите мирис на огън, спрете да сушите косата си, за да не я увредите.