Коса до небесата, обемни къдрици и прически на пластове – това са най-новите тенденции не само сред звездите, но и сред дизайнерите и най-големите коафьори.

Искате такава коса? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да достигнете желаната грива.

Основното, което е нужно за придобиване на желания обем на вашата коса е да използвате продукти за обем на водещи производители. Продуктите трябва да бъдат под формата на мус, гел или пяна. Нанасят се директно в корените на подсушена с кърпа коса.

Можете да придобиете обем на косата и чрез сешоар. За целта използвайте кръгла четка, с която да повдигате косата при сушенето. Започнете с топла струя въздух, а за финал използвайте студена струя за окончателно фиксиране на прическата.

Полагайте специални грижи за косата си, като използвате шампоани, съдържащи екстракти от корени на жен шен, от зелен чай и витамини. Втривайте етерично масло от коприва или от розмарин, за да стимулирате кръвообращението и да придадете на вашата коса блясък и изящество.

Едно много ефикасно решение за придобиване на обем е да се подстрижете на пластове. Тази прическа е много подходяща за права или леко чуплива коса, като в съшото време е и много актуална и секси.

Jessica Simpson

Julia Roberts

Beyoncé Knowles

Heidi Klum

Anne Hathaway

Kate Hudson

Eva Mendes