Не случайно косата е наричана „корона на жената“. Но дамите с много къдрави, много тънки, много чупливи или много сухи коси обаче винаги създават проблеми, когато търсеният ефект е обем.

Прическата с обем е топ тенденция за стайлинга през 60-те и 70-те години, любима визия на световноизвестните звезди (напр. Адел) и запазена марка на всяка обичаща разнообразието жена.

Всяка дама иска да има неустоима коса, изпълнена с обем и жизненост.

Може да придадете на косата си обем от корените до върховете й, следвайки нашите съвети.

Съвет 1:


Не мийте косата си всеки ден! Това ще премахне от косата нейните естествени и полезни мазнини и дори ще я изтъни повече. Вместо това се ограничете в измиването на косата през ден или през два.

Фризьорите препоръчват да не измивате косата в деня, в който смятате да правите специална прическа. Подходящо е това да стане на предишната вечер, а не непосредствено преди стилизирането на косата.

Съвет 2:

Когато изправяте косата си, не го правете само с движения надолу. Това е противопоказно, защото по този начин ще намалите ефирността на косата. Вместо това, когато вземете кичур, се опитайте да го изправяте нагоре – от корена до връхчетата, това би й придало желания вид.

Съвет 3:

Преди да си легнете вечер, съберете косата си и я вържете точно на върха на главата с ластик за коса. Когато се събудите на сутринта, тя ще има много повече обем от обикновено.



Избягвайте да стягате прекалено много ластика, защото това може да е болезнено и в същото време да увреди косъма.

Не забравяйте, че този метод се използва само, когато косата ви е вече суха, ако е мокра, ще получите нежелани форми и гънки.

Съвет 4:

Ако се сушите със сешоар, можете да опитате да разрошвате косата и дори да въртите главата на различни страни при сушенето.

Сигурно ви се струва странно, но тези движения ще повдигнат косата от корените.

Освен това винаги използвайте козметика, която е предназначена за придаване на обем и сила. Нанасяйте тези продукти (лак за коса или пияна) в корените, там, където смятате, че имате нужда от най-много обем.