Автор
Woman.bg

Няколко лесни трика за уголемяване на устните

Коя жена не мечтае за големи сочни устни? Днес ще ви запознаем с няколко съвсем прости трикчета, с които ще направите устните си да изглеждат още по-големи и примамливи и то само с помощта на грим. Вижте кои са те:

1.Потъмнете ъгълчетата на устата

Много ефектен похват при вечерен грим. Най-добре би се получило с ярко червило.

Как: Очертайте устните си с молив и запълнете с червило, както правите обикновено. Вземете черен молив за устни (а ако нямате под ръка, може и за очи) и нанесете малко по ъгълчетата на устата. След това вземете четка, с която да направите преливането по-плавно между молива и червилото.



2.Използвайте гланц и коректор

Как: Първо очертайте устните си с молив и запълнете с червило. Нанесете гланц и подсилете контурите на устните си като около тях сложите коректор.

3.Заложете на комбинацията от масло от шеа и канела

Канеленото масло прави чудеса с кожата ви, тъй като подобрява кръвообращението и кара устните ви да заблестят и да изглеждат по-сочни. Когато го комбинирате с масло от шеа, ще получите най-добър резултат и ще придадете мечтания обем на устните си. Можете да ги нанасяте като маска, като основа или просто като блясък за уста.



4.Подсилете "Лъка на Купидон"

Става дума за V-образната извивка на горната устна, която при някои е по-изразена, при други не чак толкова. Когато я подчертаете устните ви ще изглеждат по-изразителни.

Как: Преди да нанесете червило или балсам за устни, подчертайте извивката с помощта на хайлайтър Разнесете го върху горната устна и след това можете да сложите червило. За да подсилите ефекта, отново използвайте хайлайтър, този път в средата на долната устна.

5.Използвайте бял молив

Както уголемяваме очите си, нанасяйки бял молив по ръба на долния клепач, така можем да уголемим и устните си. За целта просто е необходимо да нанесете молива в средата на устните преди да сложите червило.

Четете още: 7 мита за акнето