Автор
Woman.bg

Направи си сама – козметика от обикновени продукти (част 2)

Вече ви показахме какви домашни козметични средства можете да си направите сами вкъщи от мляко.

Днес продължаваме с още два достъпни продукта - яйца и мед.

Яйца



Всеки има яйца в хладилника си. Нека видим как могат да ни помогнат те да останем млади и красиви.

Маска за нормална кожа

Една супена лъжица овесено брашно се смесва с 1 яйчен белтък. Разбийте до получаването на еднородна маса, после нанесете сместа на лицето си и я оставете, докато не започне да изсъхва. Отстранете маската с помощта на памучен тампон и измийте първо с топла, а после със студена вода. Тази маска подхранва кожата на лицето и я прави гладка и матова.

Втори вариант на маска за нормална кожа – смесете 1 яйчен жълтък с 1 супена лъжица сметана и 1 супена лъжица сок от моркови. Разбъркайте добре и нанесете сместа на лицето си за 15 минути. Измийте първо с топла, а после със студена вода.

Можете да си направите и много по-проста маска – разбийте един яйчен жълтък с 1 супена лъжица олио и нанесете сместа на лицето и шията. Покрийте отгоре с влажна кърпа и изчакайте 20 минути. После измийте с топла вода. Тази маска подхранва и освежава кожата.

Мед



Със сигурност имате поне малко мед вкъщи. Време е да го вкарате в употреба.

Подхранваща маска за суха кожа

2 супени лъжици мед се смесват с 1 супена лъжица извара и 2 супени лъжици топло мляко. Разбъркайте добре и нанесете сместа на лицето си за 10 минути. Отстранете маската с памучен тампон, навлажнен с топла вода.

Маска за нормална и мазна кожа

Разбийте на сняг 1 яйчен белтък, добавете 1 чаена лъжица мед и разбъркайте. Сгъстете сместа с малко пшеничено брашно, за да се получи гъста каша. Нанесете маската на лицето за 10-12 минути и после измийте със студена вода. Тази маска почиства и подсушава кожата.