Автор
Woman.bg

Най-новият хит в маникюрите ще ви изуми! (Видео)

В бюти индустрията новостите се случват непрестанно. Потребителите на Инстаграм полудяха по един нов тренд при маникюрите – техника, която променя цвета на лака, без да налага свалянето и повторното лакиране на ноктите с друг цвят.

Всъщност ефектът се постига, като потопите ръката си в чаша с гореща вода. Термо частиците се активизират и цветът се променя в зависимост от градусите.

Как всъщност работи техниката?

Така, да си представим нокти, лакирани в един определен цвят. На стайна температура той изглежда така, както и в самото шишенце. След като ноктите се потопят в топла вода обаче той изведнъж променя цвета си. Това се дължи на пигментите в лака, които се олекотят и съответно променят цвета си, след като бъдат поставени в малко по-топла вода. Изглежда като магия на Хари Потър, но всъщност е резултат на чувствителността на багрилата към топлината. Марки като Lynnderella, Candy Lacquer и Forever 21 вече предлагат интересната комбинация. А с нокътни плочки според вашите предпочитания, можете да се сдобието от тук.

Следват няколко изумителни клипчета, на които мастилено-черни нокти мигновено се променят до бели или лилави. И всичко това благодарение единствено на водата и различните градуси в нея:

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Четете още: 17 златни правила за нанасяне на лака