Автор
Woman.bg

Кратко ръководство за поставяне на очна линия

Още от Древен Египет очната линия остава и до наши дни важна част от визията ни. Ако в миналото се е смятало, че тази на пръв поглед лесно постижима черна линийка предпазва от уроки, то сега изпълнява ролята на идеален завършек на всеки грим! А за някои от нас това си е доказателство за търпение, съсредоточеност и прецизност, изразени в основата на миглите!

Да, в действителност не е толкова лесно да оформим две еднакви (или поне сходни) изразителни линии. Колко от вас са прекарвали безкрайни минути или дори цял час пред огледалото в опити да постигнат едно поне „прилично“ съвършенство? И точно, когато едната линия е идеална и формата в края на окото е божествена се сещате, че трябва да постигнете същия резултат и на другото око. Най-ужасно е обаче, когато всичко е сполучливо, но решим да нанесем „последни щрихи“ и… развалим всичко!

Може би най-добрият вариант за начинаещите в това изкуство е очната линия под формата на писалка. Не трябва да се притеснявате, че ще сбъркате, защото цветът не е толкова наситен, колкото при класическата течна очна линия и можете да очертаете формата, която искате да постигнете, след което да запълните празното пространство. Започнете от края (звучи нелогично, но е по-лесно), издърпайте линия, която да оформи стрелка в края на окото. След това започнете да оформяте линия към вътрешната част на клепача. Ако линията не е абсолютно права, използвайте плоска четчица и малко коректор или фон дьо тен и почистете несъвършенствата!

Друг удобен начин да достигнете съвършенството на Мерилин Монро е с помощта на гел очна линия. С подходяща четка с лекота можете да оформите изящни стрелки в края на очите и да постигнете изразителен поглед. Когато направите линията в края, издърпайте още една по продължението на вътрешната част на клепача и оставете четчицата сама да се плъзне и да свърши цялата работа. След това отново просто попълнете празните места. Не се притеснявайте, ако линията не е идеална, винаги коректорът ви идва на помощ! Ако сте по-търпеливи, можете първо да начертаете малки точици във формата, която искате да постигнете и да ги свържете.

Ако искате да постигнете по-драматичен ефект, можете да използвате сенки и да опушите леко очната линия в края на очите! Начертайте малка линия в основата на миглите, не се престаравайте. Важното е в основата да има наситен черен цвят. Вземете малка и плоска четка и я потопете в черни сенки. Преди да нанесете сенките върху вече поставената от вас очна линия, се уверете, че сте премахнали излишното количество, нужно ни е съвсем малко от сенките! Започнете леко да разнасяте сенките върху все още течната линия. Малката четка ще ви помогне да оформите ъгъла на очите и да определите колко дълга да е очната линия. Вие решавате колко дебела искате да е тя и колко силно да е опушването. За да прелеете естествено черните сенки, вземете по-пухкава четка и с бежови нюанси „омекотете“ опушването. Това е по-нестандартно нанасяне, но е и по-ефектно!



автор: Пламена Генчева