Понятието "красота" има съвсем различно значение в различни исторически периоди. Ще обърнем внимание на интересни разкрасителни процедури от началото на миналия век. Пригответе се за наистина странни процедури с приспособления, които изглеждат като уреди за мъчения, и се радвайте, че вече красотата се поддържа по съвсем друг начин.

Така е изглеждал "обикновен" сешоар във фризьорски салон през 20-те години.

Не, това не е чудовищно приспособление за причиняване на болка, а иновативно изобретение на козметична фирма за прецизно нанасяне на грим.

Тази ужасна маска от 40-те години се включва и затопля лицето. Идеята е, че топлината ще подмлади кожата ви.

През 40-те е имало "салони за отслабване", където е имало всякакви абсурдни машини, каквито не сте виждали в никоя съвременна реклама. Тази тук масажира краката на жената и така те би трябвало да отслабнат.

Пак през 40-те не е имало лосиони против слънце и дамите са си купували такива маски. Някои от тях дори са имали вградени слънчеви очила.

Искате игриви и палави къдрици? Сега това е лесно, но преди години жените са прекарвали часове по подобен начин, за да си накъдрят косите.

Не, това не е плодова салата с вас в главната роля, а маска с плодове. Много освежавали и подмладявали кожата, но желаещата трябвало да седи така неподвижно 24 часа.

И последно: това не е точно разкрасително съоръжение, а специална маска срещу махмурлук. През 40-те мнго холивудски звезди са използвали такива след безкрайните нощни партита.

Четете още: 11 тайни, които козметичните компании крият от вас