Автор
Woman.bg

Красива, уверена, секси - жената на 31 години!

Уверена, индивидуална и стилна. Такава е жената на 31 години, сочи ново проучване с участието на 2000 мъже и жени, които се опитаха да определят основните черти, които привличат силния пол.

70% от представителите на силния пол казват, че един от най-важните фактори за привличане на вниманието е увереността, която излъчва една жена.

Според дамите (67%) външният вид е основен критерий, по който мъжете си избират половинки. В същото време 47 на сто от господата обръщат внимание на стила на жената, който според тях се сформира с възрастта.

Четете още; Убийствено секси: Червените устни

Що се отнася до интервюираните жени, около 65% са убедени, че истинската красота идва с времето.

Повече от половината от анкетираните признават, че са имали комплекси в тийнейджърска възраст, а самоувереността, която е толкова ценна за мъжете, идва на определена възраст.

Освен това около 55 на сто от жените си спомнят колко зле са се гримирали и обличали като по-млади, а умението да имат оригинален и индивидуален стил е станало на по-късен етап от живота.

Експертите внимателно анализирали получените от анкетите отговори и мнения. Те им позволили да стигнат до извода, че очарованието на младостта е плод по-скоро на романтична фантазия, отколкото на реалността. Според специалистите най-добрата комбинация от привлекателните черти на жените - самоувереност, индивидуалност и стил се получават на 31 години. Това е периодът, когато една жена е в разцвета на физическата си красота, заключват експертите.

Необходимостта от подобно изследване възникна поради грешната представа, че по-младите момичета са по-привлекателни за мъжете, пише БГНЕС. За да разсеят този мит, учените направили анализ, въз основа на който става ясно, че с течение на годините една жена става все по-секси в очите на мъжете.

Четете още: Тонизираща маска за лице