Керaстаз за пореден път поставя нови граници в технологията, като минава отвъд пределите на формулите, за да предстaви една изключителна серия: Хроноложист. Обогатявайки продуктите с едни от нaй-ценните съставки в интензивна концентрация, Ритуалът Хронолжист предлага несравними резултати и дава на косата дълготрайна красота. Хроноложист създава уникално изживяване в салона, което жените могат да продължат в домовете си.

Шедьовър сред текстурите

За да създаде това ново козметично съкровище, Керастаз за първи път изследва полезните качества на рядко срещаната молекула за коса: АБИСИН. Открита от изследователските екипи на едни от най-необитаемите части на планетата, вулканичните рифове на ТИХИЯ ОКЕАН, този полизахарид е произведен от микро-водорасли, които могат да уцелеят дори в НАЙ-ЕКСТРЕМНИТЕ УСЛОВИЯ. Биотехнологичните лаборатории успяват да ПРЕСЪЗДАДЪТ МОЛЕКУЛАТА В НЕИЗЧЕРПАЕМИ КОЛИЧЕСТВА. Комбинирана с ГЛЮКО-ЛИПИДИ и БИСАБОЛОЛ, резултатът е подхранване в дълбочина за великолепна, красиво изглеждаща коса и невероятно сатенено усещане при допир.

Лабораториите на Л‘Ореал са вдъхновени също така от ревитализиращите качества на друг удивителен природен източник на живот - СФЕРИТЕ НА ХАЙВЕРА и така създават ВИТАЛНИЯ КОНЦЕНТРАТ ОТ ПЕРЛИ за изключителен ритуал в салона.

Оригиналното технологично постижение, ХРОНОЛОЖИСТ, е също така безпрецедентно ЧУВСТВЕНО ИЗЖИВЯВАНЕ, в което нищо не е оставено на случайността. Цялата серия е съставена от богати текстури, от които всяка е повече от съблазнителна. ОБНОВЯВАЩИЯТ ЕКСФОЛИАНТ, например е съчетание от изключително богат крем и благоуханно олио, които създават едно ново и неустоимо усещане. ХРОНОЛОЖИСТ предлага пътешествие от приказни аромати, които варират от приятно опияняващото въздействие на ексфолианта през деликатното съчетание на флорални мотиви във ваната и богатият чувствен аромат на ревитализиращия крем, до финалното докосване на олео парфюма.

Шедьовърът на ритуалите Хроноложист добавя четири нови продукта, за да създаде един съвършен ритуал за прекрасно преобразяване на косата.

Обновяващ ексфолиант за интензивно почистване и подготовка на кожата на главата и косата (Абисин, витамин F)



Вдъхновен от ритуалите за лице, обновяващият ексфолиант внася една изцяло нова техника в ритуала Хроноложист, благодарение на златната си текстура с микро-частици. Нанесен преди ваната, този ексфолиант интензивно тонизира, детоксикира и почиства кожата на главата и косъма, създавайки усещане за безкрайна лекота. Техниката на нанасяне на продукта също така включва и ревитализиращ масаж, който помага при активирането на микроциркулацията.

Ревитализираща вана (Абисин, Витамин F, Серамиди и производно на витамин Е)



Обогатена с Абисин, ревитлизиращата вана е перлата на перфектното преобразяване. Тя е идеален пример за емблематичното докосване на Керастаз, което предоставя подхранване, придавайки на косъма изключителна еластичност и мекота. Ревитализиращата вана почиства несъвършенствата по кожата на главата и омекотява косъма, за да придаде едно несравнимо копринено усещане.

Ревитализиращ крем: Изключителна комбинация за салоните от Абисин и Хайвер (Абисин, Витамин F, и производно на витамин Е)



La crème de la crème (Ла крем де ла крем) на маските Керастаз. Този продукт е с концентрация на най-голямо количество активни съставки, за да подхрани интензивно косата от кожата на главата до връхчетата. Луксът и хипер-науката се комбинират в салоните, когато ценните качества на Абисин се срещнат с уникално ревитализиращите качества на концентрата от Миметичен хайвер. Смесени точно преди нанасянето от фризьора, за да запази целостта и свежестта на ценните активни съставки, ревитализиращият крем и перлите на миметичния хайвер се претопяват в една терапия, която действа като чудотворен еликсир за перфектно красива коса. За да може да бъде поддържана косата в този прекрасен вид след красивото си преобразяване, Хроноложист предлага и ревитализиращ крем за домашна употреба, в който, за улеснение, ценните съставки Абисин и Миметичен хайвер са вече предварително смесени.

Олео Парфюм: Омагьосващото завършващо докосване, вдъхновено от луксозната парфюмерия. (Чаена роза, леки дървесни аромати, Мускус и Олео-екстракт от смирна)



Този първи аромат за коса от Керастаз, завършва ритуала Хроноложист с вдъхновяващ, специален аромат, създаден от майстор-парфюмера Алберто Морияс. Работейки за първи път с олео-основа вместо алкохолна, този дизайнер-виртуоз представя съчетание от забележителни аромати с нотки на луксозни парфюми чаена роза, светло дърво и мускус, хармонично съчетани с олео-екстракт от смирна. Последна стъпка в оформянето на косата, Олео-парфюмът Хроноложист, придава блясък и мекота. Обгърната в чувствен аромат, косата е видимо подхранена и прекрасна.

Шедьовърът на ритуалите

Създавайки момент на пълноценен релакс, Ритуалът Хроноложист е изключително чувствено изживяване за клиентите и техния фризьор-съветник Керастаз.

1. Подготовка: Обновяващ Ексфолиант – Ревитализиращ масаж – детоксикира и почиства кожата на главата.

2. Вана: ревитализираща вана: Релаксиращ масаж - омекотява и подхранва повърхността на косъма

3. Грижа: Ревитализиращ Крем и перли от Миметичен хайвер - Пълен Масаж - преобразява косъма и обновява кожата на главата

4. Текстуриране: Олео-Парфюм - Финално докосване – обгръща в чувствен аромат и подхранва.