Нощта е идеална за разкрасителни процедури. Това е времето, в което тялото ви се презарежда, времето, в което вашите усилия ще бъдат най-ефективни. Освен това имате възможност да си направите всички подхранващи маски и процедури, за които денят не ви стига.

Ето и няколко идеи за това как да се погрижите за външния си вид, дори когато спите:

Маска с алое вера

Гелът от алое вера помага за избелване на кожата и за изравняване на тена. Освен това успокоява зачервяванията и има подмладяващ ефект. Затова ви съветваме да включите този продукт в разкрасителния си арсенал.

Може да го използвате като нощен крем за хидратация, който да нанасяте два пъти седмично, или да си направите домашен скраб за лице, с който да почиствате грима в края на деня. За целта ще са ви необходими 2 с.л. алое вера гел, 2 с.л. кафява захар и 1 ч.л. лимонов сок.

Благоприятното влияние на продуктите ще продължи през цялата нощ и след като отмиете сместа. Използвайте скраб веднъж седмично преди лягане и скоро ще забележите не само, че черните точки по лицето ви са намалели, но и че кожата е по-сияйна, а тенът - по-изравнен.

Витамин Е за околоочния контур

Кожата под очите е изключително деликатна и е склонна към изсушаване и рано набръчкване. За да предотвратите процесите на ранно стареене, дерматолозите съветват преди лягане да нанасяте върху околоочния контур витамин Е. В комбинация с рибено масло или зехтин неговите подмладяващи свойства се засилват.

Но е важно да използвате само няколко капки от продукта. Ако се прилага в големи количества може да причини подуване и дразнене на кожата. Също така не използвайте витамин Е по-често от веднъж седмично.

Рициново масло за дълги мигли и гъсти вежди

Напоете с рициново масло добре измитата четка от старата спирала и с нейна помощ разнесете от продукта върху миглите и веждите си.

Рициновото масло ще направи миглите ви по-дълги, а веждите по-гъсти, тъй като стимулира израстването на косъмчета.

Правете тази процедура всяка вечер преди лягане и резултатите няма да закъснеят.



Сочни устни с кокосово масло

Ако устните ви са сухи и нацепени, не се притеснявайте - има спасение и то не е скъпо струващ продукт, пълен с химия.

За да се радвате на меки и нежни устни, върху които всяко червило изглежда перфектно, е достатъчно всяка вечер преди сън да мажете устата си с кокосово масло. То нежно ще я хидратира и успокои.



Край на цъфналите краища с вазелин

Причината, поради която косата ви цъфти и се накъсва е, защото е прекалено суха. Точно като кожата, косата ви се нуждае от влага, за да остане здрава, силна и блестяща.

Мнозина не знаят, но вазелинът е идеален за хидратиране и подхранване на косата. Той предпазва от образуването на двойни връхчета, а оттам се стимулира и растежът на косата. Нанасяйте вазелин по дължината на косата няколко пъти седмично и сами ще се убедите в неговите чудодейни свойства.



Гладки стъпала с естествени продукти

Първо премахнете мъртвата кожа с помощта на скраб, след което измийте и подсушете краката. Намажете ги с кокосово масло или със зехтин, като хубаво втриете с масажни движения избрания от вас продукт. Оставете маслото да подейства през нощта и си обуйте чорапи, за да се подсили хидратацията на кожата.