Къдравата коса по принцип е по-крехка и суха от правата коса. А продуктите, които съдържат алкохол я изсушават още повече. Ще ви кажем как да избегнете или намалите увреждането на вашата коса.

Смята се, че къдравата коса изисква много по-сложни грижи, но това не е така. Просто грижите са малко по-специални.

Дайте на естествено чупливата си коса по-ясно изразени къдрици. Разделете я на части и я навийте. Закрепете всяка новообразувана къдрица с фиба. Когато косата ви е изсъхнала, махнете фибите. Не разресвайте, а само прокарайте леко пръсти през косата и къдриците си.

Къдравата коса трябва редовно да се подстригва. И затова ако вашите къдрици често "цъфтят", вие трябва да подрязвате краищата на косата по метода на горещата ножица.

Това подстригване ще запази по-дълго време здравия вид на вашата коса. Вашата коса има нужда да бъде подстригана докато е мокра, за да видите естествената й форма.

Етажите модат да стоят страхотно на къдрава коса, но не позволявайте да ви ги подстригват твърде късо, защото къдравата ви коса ще се превърне в „памук”, с който трудно ще може да се справите след това.

За да постигнете перфектни сфери, обработвайте влажна коса.

Стъпка 1: Сложете серум или гел в количество, колкото един бадем и разнесете през цялата коса от средата до краищата.

Стъпка 2: Вземете малки кичури от темето си и завъртете до края на косата. Оставете ги да паднат свободно.

Стъпка 3: Изсушете отделните кичури с дифузер от корените към краищата.

Стъпка 4: Когато косата ви е почти суха, обърнете глава надолу и разтъркайте къдриците, за да се отпуснат. Масажирайте главата за повече обем.

Стъпка 5: Обърнете главата си нормално и продължете да стилизирате с пръсти. Не използвайте четка.