Автор
Woman.bg

Как да се борим с признаците на остаряването (Част 2)

Вече ви показахме как да се преборите с три от признаците на остаряването.

Днес сме ви приготвили още два от тях.

Увиснали крайчета на ушите

Четете още: Любимите обеци на Николета

Този дефект видимо състарява жените, особено онези, които обичат масивни и ефектни обици. За съжаление проблемът не може да се реши с подръчни средства вкъщи. Ще трябва да посетите козметичен салон, където ще ви предложат доста интересно решение – филъри с хиалуронова киселина. Те разширяват крайчетата на ушите, правейки ги по-кръгли и гладки. Ефектът от подобен „лифтинг“ трае от 6 месеца до една година.

Хиперпигментация

Четете още: Без петънца по кожата. Как?

Тъмните петна по кожата красят жената само по време на бременност. Във всички останали случаи хиперпигментацията е показател за остаряване на кожата. Най-ефективното средство срещу проблема доскоро беше е трихлороцетната киселина, но обработката с нея не е особено популярна. И нищо чудно – след процедурата кожата заздравява над две седмици.

Днешно време можете да си направите по-щадящ пилинг с трихлороцетна киселина. Той се прави със специален апарат, който вкарва 25-процентен разтвор от киселината, подминавайки външния слой на кожата. По този начин повърхността на епидермиса остава здрава и не се изисква дълъг период на възстановяване. Възможно е леко лющене в продължение на една седмица, но резултатите си заслужават. Освен че отстранява пигментните петна, процедурата подобрява и общия цвят на лицето.