Автор
Woman.bg

Как да направим контурите на лицето спрямо формата му

Контурирането е един от най-важните моменти при гримирането, но то съвсем не е толкова лесно, колкото изглежда. Контурите, които правите с помощта на четката, могат да подчертаят по прекрасен начин достойнствата на лицето ви. Ако не го направите както трябва, рискувате да изглеждате комично.

Какво ви е необходимо?

Матираща пудра, контури за лице в няколко цвята, хайлайтър (или молив, който е два тона по-светъл от кожата ви).

Как да контурирате спрямо формата на лицето си?

Сърцевидна форма:



Нанесете по-тъмен цвят контур от двете страни на челото ви и по слепоочието. Също така очертайте скулите и брадичката. След това нанесете хайлайтър в средата на челото и върху зоната под очите.

Кръгла форма:



Нанесете по-тъмния цвят контур по двете страни на челото, по слепоочието и продължете надолу към ушите, а след това и под скулите. Хайлайтърът при вас трябва да бъде по средата на челото, под очите и върху брадичката.

Квадратна форма:



Нанесете контура по цялото чело, като оставите средата за хайлайтъра. След това го нанесете точно под скулите и по долната челюст. Сложете хайлайтър по средата на челото, по скулите и брадичката.

Правоъгълна форма:



Контурът трябва да бъде нанесен по горната част на челото, почти при корените на косата, както и по слепоочието. След това потъмнете и зоната под скулите и по долната челюст. Нанесете хайлайтър под очите и по брадичката.

Овална форма:



Нанесете контура от двете страни на челото в горната част и в зоната под скулите. Хайлайтър използвайте за средата на челото, скулите и брадичката.

Продълговата форма:



Очертайте с контура горната част на челото (при основата на косата), под брадичката и под скулите. Нанесете хайлайтър единствено под очите.

Диамантена форма:



Единствената зона, върху която се налага да нанесете контур е тази под скулите. Нанесете хайлайтър по средата на челото, под очите и по брадичката.

Четете още: Бъдете нащрек: 10 опасности, свързани с педикюра