Автор
Woman.bg

Инструктор по самоотбрана от Южна Африка е новата „Мис Вселена”

Екзотичната представителка на Република Южна Африка спечели конкурса "Мис Вселена 2017".

Короната на главата й бе поставена от миналогодишната носителка на титлата "Мис Вселена" - французойката Ирис Митенар.

Финалът на бляскавия конкурс за красота се състоя вчера вечерта в града на греха Лас Вегас.

22-годишната Деми-Лий Нел-Питърс надделя над рекордния брой от 92 участнички от цял свят.

За първи път в историята на конкурса „Мис Вселена” от 1952 г. в него участваха представителки на Камбоджа, Лаос и Непал.

Деми-Лий е завършила бизнес мениджмънт в Северозападния университет в Южна Африка, но има и хоби, което осмисля живота й – тренира техники за самоотбрана, отбелязва “Дейли мейл”.

Желанието да се занимава със самозащита се родило у нея, след като самата тя се сблъскала с ужаса на отвличането и заплахата с оръжие. Инцидентът се случил месец след спечелването на титлата „Мис Южна Африка”.

На въпрос на журито относно икономическия статус на жените по света Деми-Лий Нел-Питърс отговори, че неравното заплащане е най-големият проблем за жените на работното място.

"На някои места жените получават 75 % от заплащането на мъжете за същата работа и същото време. Не мисля, че това е справедливо", каза тя.

Тя впечатли присъстващите и с думите си, че най-важното качество за "Мис Вселена" е самоувереността и умението й да преодолява страховете си, както и готовността й да помага и на другите жени да го правят.

За първа подгласничка беше избрана 22-годишната „Мис Колумбия” Лаура Гонсалес, а за втора – 21-годишната „Мис Ямайка” Давина Бенет.

„Мис Ямайка” Давина Бенет

Нел-Питърс е втората представителка на РЮА, която печели престижния конкурс.

На престижния конкурс имаше и българска представителка в лицето на 19-годишната Николета Тодорова. Чаровната българка е от София и в момента е първокурсничка към Софийския университет “Св. Климент Охридски” по специалност археология. Красивата българка има и придобита професионална квалификация за полиграфист от Национална гимназия по полиграфия и фотография. Към момента работи като модел.

fbpost

19-годишната "Мис България Вселена 2017" Николета Тодорова, Снимка:

Четете още: Индийска красавица е новата Мис Свят!