Автор
Цвета Герчева

Имаш мазна кожа? Ето как да хванеш тен здравословно

Имаш мазна кожа на лицето? Спокойно, това означава, че след време ще имаш по-малко бръчки. Момичетата със суха кожа страдат много по-често от ранните признаци на стареенето, така че не се оплаквай, ако имаш малко повече себум - вече има продукти, които успешно се справят с този проблем.

Всъщност, мазната, склонна към акне кожа е най-често срещаното състояние на кожата на жените по целия свят. И понеже лятото вече чука на вратата - редно е да обърнем внимание, че именно този тип дерма е особено податлива на слънчеви увреждания. Ето защо някои козметични компании като Eucerin разработиха специални продукти, които са предназначени специално за мазна кожа.

Ииии - Воала! Вече можем спокойно да защитим лицето от вредните ежедневни лъчи, без да се притесняваме от усещането за свръхомазняване след нанасяне на обикновените слънцезащитни продукти.

Тайната е в консистенцията. Екипът от учени на Eucerin са използвали експертните си познания в областта на фотозащитата и грижата за кожата, за да разработят слънцезащитен продукт специално за нуждите на мазната и акнеична кожа. Всъщност, тайната е в консистенцията и в специалните съставки. Резултатът - два продукта - Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch Face SPF 30 и 50+ с ултра лека текстура. Този специален слънцезащитен гел-крем съдържа ефикасни UV филтри, биологична клетъчна защита и технология за контрол на омазняването. Той е уникална комбинация от три абсорбиращи себума пигмента и Л-карнитин, който намалява производството муi. Формулите осигуряват моментално и дълготрайно матиране на кожата - така въпреки че сте със сън протект продукт, няма лъщене и усещане за дoпълнително омазняване.


Приятно, леко усещане и матирана кожа на слънцето – за това мечтаят хората с мазна и склонна към акне кожа. Повечето от тях знаят, че се нуждаят от слънцезащита, но се притесняват, че слънцезащитните продукти ще влошат състоянието им и ще оставят кожата с неприятното усещане, че е допълнително омазнена и лепкава. „Мазната, склонна към акне кожа се нуждае от постоянна грижа, която регулира производството на себум и се понася добре от кожата,“ казва Анет Бюргер от научно-изследователския отдел на Eucerin. “В най-добрия случай фотозащитата трябва да отговаря на същите изисквания.“, казва отново тя, уповавайки се на мнението на клиентите на бранда, които години наред поверяват грижата за кожата си на козметичната марка.

Учените от Eucerin използваха експертните си познания в областта на фотозащитата и грижата за кожата, за да разработят слънцезащитен продукт специално за нуждите на мазната и акнеична кожа. Резултатът е ултра леката гел-крем текстура на Eucerin® Sun Gel-Creme Oil Control Dry Touch Face SPF 30 и 50+. Двата продукта съдържат ефикасни UV филтри, биологична клетъчна защита и технология за контрол на омазняването. Тя е уникална комбинация от три абсорбиращи себума пигмента и Л-карнитин, който намалява производството муi. Формулите осигуряват моментално и дълготрайно матиране на кожата.


И нещо за финал - този слънцезащитен крем-гел не спомага за образуването на т.н. черни точки, оставя кожата перфектно матирана, идеален е за ежедневна употреба и не на последно място - формулата му няма парфюми и парабени.

Сега вече можеш да кажеш "Здравей слънце"! Усмихни се на лятото, защото само така и то ще ти се усмихне. Опитай! Лесно е :)