Всяка жена си има своята тайна за красота, но каква е на тези, които предвизвикват постоянно възхищението на милионите си фенове? Woman.bg ви разкрива откровенията на икони като Мадона, Барбара Стрейзънд, Бриджит Бардо и Катрин Деньов.

Мадона: Обличам се предизвикателно и гледам хората в очите
Поп иконата Мадона признава, че е особено претенциозна към външността си. Но едва ли сте подозирали, че изпълнителката е искала да бъде по-габаритна?! "Щеше ми се да съм по-едра, защото може би тогава щях да правя по-голямо впечатление. Не си харесвам устата, защото е направо огромна. Ето на имам и аз комплекси!", коментира в интервю певицата. Относно тайните за красота... "Външността е добро средство да привлечеш някого, но не е достатъчно, за да го задържиш. Обличам се предизвикателно и гледам хората в очите. Смятам, че имам собствен стил, който много хора се опитват да копират. За външността си действам инстинктивно като звяр", обяснява още дивата. За спорта тя говори като за жизнена необходимост и се гордее с тренираното си тяло, което е истински плюс в това да изглеждаш привлекателно.

Катрин Деньов: Гордея се с възрастта си
"Когато бях на двайсет, се криех зад бретон. На трийсет усложнявах всичко безумно много. Какво правех на четиресет, вече не помня. Но днес определено цари времето на естествените жени", категорична е кино дивата Катрин Деньов. Това обаче трябва да е шлифованата естественост, а съответно е необходимо време, казва още тя. За разлика от много жени, които предпочитат да скрият няколко години от възрастта си, актрисата смело заявява: "Не криея възрастта си, аз се гордея с нея!"

Едно от нещата, които са помогнали на Деньов да консервира красотата си,е това, че е спряла цигарите. "Въпреки че козметиката за мен е много полезно нещо, най-важното, което направих за кожата си, е, че отказах цигарите", признава звездата. Освен това тя никога не показва лицето си на слънце. "Защо да го състарявам с години, заради това да изглеждам добре няколко месеца", възкликва Катрин. Тя допълва, че регулярно пие витамини и микроелементи. "Борбата със старостта е жестока, дори да не я приемате като лична. При мен проблемът се усложнява от факта, че съм актриса", признава актрисата. В ежедневието тя се гримира умерено и винаги набързо. "Акцентирам върху устните и миглите, защото именно те определят изражението на лицето. Не обичам цветни сенки, пудра ползвам в краен случай. Винаги проверявам състава на козметичните продукти, които купувам. За тялото си имам своя формула - сън, сауна и задължително през уикенда отивам на спокойно място за почивка", обяснява за грижите, които полага за външния си вид, вечната икона. Сред любимите й места за разкрасяване са салоните на Ив Сен Лоран, където се подлага на процедури като масажи, маникюр, педикюр. "Ако ръцете и краката на жената са наред, дори тя да не е сресана - не е страшно", казва дамата. Относно излишните килограми, актрисата споделя, че е имала проблем с теглото, когато е спряла цигарите. За щастие обаче отслабнала бързо. Има късмет, че не обича много сладкото и пие по много количество вода. Винаги преди снимки прави разтоварващ ден. "Храня се разделно, месото почти не присъства в менюто ми, наблягам на плодовете и яйцата от собствените ми кокошки на вилата", разказва още Деньов.

Барбара Стрейзънд: Редовно правя гимнастика и играя тенис
"Винаги съм мечтала да стана известна, за да докажа на останалите, че не си струва да ми се подиграват", казва Барбара Стрейзънд, която е доказателство затова, че за да си известен и да си икона, не е задължително да си кой знае колко красива. Тя си променя името и от Барбара става Барбра, но фамилията си апазва, като решава, че цял Бруклин трябва да разбере, че става въпрос за един и същи човек. И разбират - и не само в Бруклин, дори не само в Америка.
Барбра винаги е отказвала да промени формата на носа си. "Просто ме е страх. Аз дори обеци не посмях да си сложа", спомня си звездата. Освен това тя е против хирургичната намеса, а и смята, че може да повлияе на тембъра на прекрасния й глас. Певицата си пада по вегетарианска кухня, обича сладкишите и споделя, че животът й е немислим без порядъчна доза кафе. За да поддържа форма, редовно прави гимнастика и играе тенис.

Бриджит Бардо: Бъдете женствени, а не недодялани момчета
Тя е един от най-върлите противници на пластичната хирургия. Бриджит Бардо не се е изкушила да се подмлади по този начин поради две причини. "Първо защото много се страхувам, и второ - на моите животни им е все едно имам ли бръчки. Единственият проблем са медийните ми изяви. От киното се оттеглих навреме с надеждата, че хората ще ме запомнят като млада. Да, няма да ме видите стара в нито един филм, но затова пък в хрониките не е така", споделя Бардо. Тя приема бръчките си просто като част от живота си, а към младите отправя следното послание: "Бъдете женствени, а не правете така, че да изглеждате като недодялани момчета. Правете каквото ви се иска, но запазете женското в себе си. Избягвайте ругатните, те не ви отиват! В жената всичко трябва да е прекрасно - сърцето, лицето, душата, дрехите. А най-важното е да не пренебрегвате мъжете", категорична е Бриджит.