Най-подходящата форма за вашите вежди е тази, която ви кара да се чувствате уверени. Но ако не сте наясно с това как точно се харесвате повече, ето няколко съвета, които са съобразени с очертанията на вашето лице.

1. Сърцевидна форма



- Скулите са по-широки от скалпа
- Брадичката е тясна и заострена
- Косата на скалпа е с V-образна форма

Перфектните вежди за такова лице са кръглите, тъй като извивката им наподобява формата на сърце, която пасва перфектно на цялостната визия на жената.

2. Квадратна форма



- Еднаква широчина на скалпа и скулите
- Колкото е широко лицето, толкова е и дълго

Острите ъгли на подобно лице предполагат по-меки извивки на веждите. Те отново са с кръгла форма, но без ясно изразена чупка.

3. Правоъгълна форма



- Еднаква широчина на скалпа и скулите
- Дължината на лицето е по-голяма от неговата широчина

Ако не искате да подчертавате дължината на лицето си, ви съветваме да изберете прави вежди, които се извиват нагоре преди самия край. По този начин лицето ви ще изглежда дори леко кръгло.

Четете още: Вежди като бодлива тел - новата мания сред младите

4. Кръгла форма



- Колкото е широко лицето, толкова е и дълго
- Брадичката и челюстта са заоблени

Направете контраст на кръглото лице с остри вежди. Ако те имат ясно изразена извивка с остър връх, това ще направи чертите на лицето по – забележими.

5. Овална форма



- Формата наподобява обърнато надолу яйце

Ако имате овална форма на лицето, оформете веждите си с лека чупка, не толкова силно изразена, колкото е необходимо при кръглото лице.

6. Продълговата форма



- Лицето е два пъти по-дълго, отколкото широко

Прави вежди с по-издължен край стоят идеално на лице с продълговата форма. Хоризонталните вежди оптически скъсяват лицето.