Автор
Woman.bg

Гримът за есен 2017 залага на подчертаната индивидуалност!

Въпреки топлия полъх на вятъра, лятото вече е зад гърба ни. Време е да заменим ярките и смели цветове с тонове в топлата гама или в студените подтонове. Тенденциите за есен/зима 2017 залагат на подчертаната индивидуалност. Сега е вашият момент да бъдете неотразими!

Златистите елементи в грима са винаги добра идея за студените месеци. Зеленооките красавици могат да подчертаят очите си с помощта на тъмнозелени сенки и опушване в кафяво. Опушените очи са на мода през всеки сезон! За да добавите допълнителен блясък към визията си, заложете на златен хайлайтър. Поставете от него и на върха на устните си, за да ги подчертаете, ако сте избрали червило в телесен цвят. Разбира се, класическото червено не може да бъде заменено… Ако това е вашият фаворит, изберете червило в по-тъмен нюанс на червеното.



Подчертаните тъмни устни остават актуални и през тази година. Можете да приковете погледите на околните, ако заложите на семпли тонове върху очите, но подчертаете устните в тъмнокафяво или тъмнолилаво. Ако сте любителки на подчертаните очи, се доверете на тонове в студената гама. Лилавият цвят е фаворит на всяка дама и заслужава да бъде показан! По-подходящи за подобна визия са матираните сенки, но блясъкът върху скулите никога не е излишен!



Както вече отбелязахме, сега е вашият шанс да покажете индивидуалността си. Не се страхувайте да импровизирате с цветовете! Притежателките на сини очи могат винаги да опитат различни цветови комбинации. Тъмносините сенки ще подчертаят очите ви и ще направят визията ви по-предизвикателна. Раздвижете клишираните версии и добавете лилаво, дори тюркоазено, за да добавите лек контраст между тоновете. В началото на клепача и в зоната под веждите просветлете с хайлайтър или перлени сенки. Изберете червило в т.н. „Nude“ тонове.



Топлите тонове са водещи за есента. Кафявите очи са изключително подходящи за импровизация с цвят „бордо“, тъмнорозово и кафяво. Можете да опушите в края на клепача и да „омекотите“ погледа с помощта на бежови и златисти сенки. Ако искате да придадете повече сила на грима, нанесете черни сенки в края на клепача с малка и плоска четка. Ако нанасянето на очна линия не ви е сила, вземете малка четка, с която лесно бихте направили линия. Можете да избягате от класиката като използвате пигмент в зелено или златно смесите го в фиксиращ спрей (за постигане на течна форма) и нанесете тънка линия по дължината на клепача. Не забравяйте веждите! Дебелите и подчертани вежди са актуални и през тази година.



Автор: Пламена Генчева