Целта на гримирането е да подчертаем хубавите си страни, но има няколко основни грешки, свързани с макиажа, които не само ще ни попречат да разкрием физическата си привлекателност, но направо ще ни загрозят.

Кои са те, може да видите в следващите редове:

Твърде много фон дьо тен

В желанието си да добият ефекта на идеалната матова кожа, много дами грешат и прекаляват с тоналните средства. Тврде плътният слой и неправилно подбраният цвят на тоналния крем имат неприятен ефект – подчертават бръчките. И добавят няколко години към реалната възраст. Съветът на специалистите – да се избягват плътните тонални основи и вместо тях да се ползват леки и течни с блестящи частици, които ще направят кожата да изглежда по-здрава, естествена и сияйна.

В копнежа си да имат красив и равен матов тен много дами се подлъгват да слагат по-голямо количество от необходимия фон дю тен. Това обаче подчертава бръчиците по лицето и съответно добавя няколко години към реалната възраст.

За да не се получава това, гримьорите съветват да се избягват плътните основи, а вместо това да се използват такива с по-лека текстура и с течни блестящи частици, които ще придадат на кожата по-естествено и сияйно излъчване.



Спирала върху долните мигли

Поставянето на спирала върху миглите в долната част на окото ще придаде изразителност на погледа. Но трябва да сте наясно, че плътният туш в тази област привлича вниманието не само към очите, но и към бръчиците около тях.

Истински хит този сезон са червилата в наситени цветове. За да изглеждате добре обаче, трябва да избирате грима си, не само ръководейки се от тенденциите, но и преценявайки кое ви отива и кое не. Ако сте с тънки устни, този тон червила не са за вас, защото допълнително ще ги изтънят визуално. За да имате оптически по-обемни и сочни устни, трябва да заложите на светли тонове – nude или бледорозово. Също така използвайте не червило, а гланц, защото той отразява светлината и по този начин създава илюзията за по-обемни устни.

Тъмни сенки върху целия клепач

Сенките в тъмни тонове, нанесени върху целия клепач, визуално смаляват очите и състаряват. Затова гримьорите съветват да нанасяте тъмните оттенъци само по външния ъгъл на очите.



Молив върху линията на долната част на окото

Подчертаване на линията на долната част на окото с молив или очна линия оптически го смалява. Затова нанасяйте този вид продукти не върху линията, а по-надолу – върху миглите, или използвайте молив в светъл цвят.



Ярък руж

Сбогувайте се с ружа в ярки цветове и заложете на такъв в светли, прасковени или бледо розови нюанси. Мекият и естествен оттенък на ружа ще придаде на лицето ви романтичен и младежки вид.



Не използвате коректор

Фон дьо тенът няма да ви помогне да се преборите с тъмните кръгове под очите. Даже напротив - ще ги подчертае още повече. За да се преборите с този недостатък, изберете коректор. Нанесете го на съвсем тънък слой и само върху тъмните участъци, а не на цялата зона под очите.