Автор
Woman.bg

Грешките при гримиране, които провалят снимките ни

Предстои ви да отидете на важно събитие или просто да излезете по женски, но планувате да си направите снимки, които да споделите в социалните мрежи или просто да си ги запазите за спомен, и се подготвяте развълнувано, като се гримирате час или дори повече.

Често снимките, за които се подготвяме повече време без професионална помощ, не се получават, но така и не разбираме защо. Днес ще ви разкрием кои са най-често срещаните грешки, поради които не изглеждаме добре на фотоси.



1.Прекаляването с пудрата

Дори и на живо прекаленото количество пудра не изглежда никак добре, сякаш имате брашно по лицето си, особено на снимки. Препоръчително е да я нанасяте единствено върху челото, носа, брадичката и под очите.

2.Недоброто очертаване на веждите

Тук границата е много тънка и рискувате да изглеждате комично, ако прекалите с очертаването на веждате. За целта е най-добре да не използвате черен молив, а по-светъл цвят, който няма да стои толкова агресивно и контрастно.

3.Хайлайтърът

Хайлайтърът е чудесен за придаване на дискретен блясък, но може да се отрази неблагоприятно върху снимките ви, ако прекалите с него. Не бихте искали кожата ви да изглежда лъщяща на кадрите, нали? Съветваме ви да използвате кремообразен хайлайтър, който да нанасяте пестеливо върху скулите, над горната устна и под очите. Избягвайте да слагате хайлайтър на челото си.



4.Ако не обръщате достатъчно внимание на миглите си

Пред камерата миглите ви имат нужда от подкрепа и е добре преди да си сложите спирала да използвате машинка за извиване. Ако не сте сложили достатъчно спирала, е много вероятно погледът ви да изглежда уморен.