Автор
Woman.bg

Горчиво! Горчиво! Кажете „Да!“ на перфектния грим!

Лято е и няма как да не отбележим, че това е идеалният сезон за любов, горещи страсти и … сватби! Въпреки високите температури влюбените двойки буквално се състезават да разменят брачни халки под яркото слънце!

Когато поканят жена на подобно събитие, в нейното съзнание сякаш се задейства функция „поглед в бъдещето“ и изникват различни въпроси: „Какво ще облека?“, „Какви бижута ще отиват на тази рокля?“, „А чантата!? О, почти забравих за обувките!“ И след като тя се пребори с всички тези терзания остава завършекът на визията: Негово Величество – Гримът! В тази статия ви предлагаме няколко визии в зависимост от цвета, на който сте заложили за аутфита си.

Неписано правило е на сватба да забележите поне 4-5 красавици, облечени в светли, бежови тонове или накратко визия „Nude“. Това е страхотен избор за тези от вас, които залагат на по-семпъл, но нежен и елегантен стил. Златистите тонове в комбинация с цвят „праскова“ са подходящи за основата на клепача. За да изпъкнат очите, използвайте нюанси в студената гама на лилавите оттенъци. Можете да прелеете цветовете с помощта на сенки „пепел от рози“ и разбира се да заложите на класическата черна очна линия. За по-силен ефект можете да опушите грима леко в края на клепача с черни сенки и малка плоска четка. Заложете на червило в розови нюанси и гланц с ментов ефект. Лекото „пощипване“ на устните им придава допълнителен обем.



Дълго време синият цвят беше фаворит на много дами! Ако изберете тоалет в тази гама, определено ще се отличите от останалите гости! По-смелите от вас могат да импровизират с цветовете в палитрата си! Знаем, че сватбите често продължават до късните вечерни часове, а вашият грим трябва да бъде подходящ. Затова ви предлагаме два варианта за вдъхновение! За по-нежен грим изберете небесносин цвят за основата на окото. В края на клепача използвайте кафяви сенки, за да постигнете опушен ефект, а за сливане на цветовете можете да използвате бежово или, както аз го наричам, цвят „боза“. В началото на клепача можете да използвате светложълто, което ще си отива с небесно синьо, а и все пак е лято – не се страхувайте от цветовете! Вторият избор е за наистина смелите от вас! Ако имате сенки в тъмно или т.н. турско синьо, то тогава грабвайте четката смело! Отново имаме опушване с кафяво, но този грим е по-подходящ за вечерта.



Зеленият цвят не е толкова често срещан сред танцуващите на дансинга, но пък е изключително величествен и елегантен! Гримът в зелени тонове и златисти нюанси е идеален за притежателките на пъстри очи. Тук можете да разчупите класическата представа за очна линия и да използвате тъмнокафява. Ако нямате, можете просто да смесите фиксиращ спрей с пигмент в тази гама или наситени сенки, за да придобие гелообразна форма. Този грим е божествен за тези от вас, които вече са придобили карамелен загар на морето!



Облеклата в цвят „бордо“ и лилавите нюанси също не остават на заден план! Тази година са на мода различни украшения за глава и диадемки с различни флорални мотиви. Ако сте избрали тези цветове, винаги ще изглеждате зашеметяващо! Тъмният лилав оттенък в комбинация с перлено розово и златисто стои страхотно на очите. За да избягате от скучната черна очна линия, можете вместо нея да използвате тъмносиня. Това ще контрастира на останалите цветове по красив и оригинален начин. Ако пък не си падате 3 часа да се стараете да очертаете идеалната линия върху клепача си, то тогава можете с тънка четчица и черни сенки да опушите грима в края на очите. Сенки в цвят „бордо“ се съчетават страхотно със златистите оттенъци и ще придадат на стила ви повече лятно сияние! А какво по-хубаво от подчертаните устни във вишнев цвят?



Разбира се няма как да пропуснем цвета на страстта – червеното! Винаги можете да заложите на класическата визия в стил „Мерилин Монро“ – дълга черна очна линия, малко сенки в сгънката на клепача и червено червило. Но малко блясък никога не е излишен, нали? Няма как да сгрешите, ако изберете златно и кафяво за малка черна или червена рокля! Подчертайте скулите с бронзов руж и заблестете!



Автор: Пламена Генчева